Реалният брой на смъртните случаи от коронавирус във Великобритания е

...
Реалният брой на смъртните случаи от коронавирус във Великобритания е
Коментари Харесай

Жертвите на коронавирус във Великобритания били двойно повече?

Реалният брой на смъртните случаи от ковид във Англия е двойно по-голям от оповестения от Министерството на здравеопазването на страната и е 55 700. Това написа авторитетното английско издание The Times, представено от " Фокус ".
Вестникът се базира на оповестените във вторник данни на Националната статистическа работа на Обединеното кралство, съгласно които единствено за седмица – до 24 април, броят на съдбовните изходи в страната надвишава с 11 539 междинния индикатор за последните пет години. Броят на жертвите понижава леко спрямо данните за миналата седмица, само че броят на смъртните случаи в старешки домове, които започнаха да се включват в формалната статистика едвам от 28 април, още веднъж се усили. Събирайки всички тези данни и изключвайки от тях междинната смъртност за последните пет години, The Times стига до посочената цифра.
По-рано през днешния ден от данни на Министерството на вътрешните работи стана ясно, че от началото на годината до 23 март, когато в Обединеното кралство е въведена национална карантина, 18.1 милиона души са влезнали в кралството. От тях единствено 273 души са изпратени в карантина. Според формалната информация на 4 май броят на смъртните случаи във Англия доближиха 28,7 хиляди, броят на доказаните случаи на заразяване възлиза на 190,6 хиляди души. Както сподели министър председателят Борис Джонсън предходната седмица, пикът на епидемията в страната към този момент е завършил и следва втората фаза на битката против разпространяването на ковид, когато някои от рестриктивните мерки, въведени преди повече от месец, ще бъдат отстранени. От началото на пандемията повече от 3,5 милиона души са инфектирани с ковид по света, а над 245 хиляди са умряли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР