Реалните алтернативи се свеждат до три възможности – правителство на

...
Реалните алтернативи се свеждат до три възможности – правителство на
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Животът на това правителство вече не зависи от него

Реалните други възможности се свеждат до три благоприятни условия – държавно управление на малцинството, ново държавно управление на необятно единодушие в този парламент и избори. Това сподели в изявление за БНР политологът Цветанка Андреева.

" Животът на това държавно управление към този момент не зависи от него. Не е в ръцете на държавното управление ", счита тя.

Скандалите от последните дни не подхождат на действителните проблеми на обществото, а са свързани с консумирането на властта, акцентира Андреева. По думите ѝ излиза, че е водена перманентна подмолна война, а министър председателят е балансирал сред обособените групови ползи, вместо действително да управлява кабинета.

" Няма никаква положителна сила за продължение на това държавно управление. То единствено се обезценява. (…) Тези конфликти бяха заложени в обединението. "

" Нагласите ще се трансформират – електоралните, обществените. В момента всичко, което се случва като спектакъл – не знаем обществото на кого ще повярва. Всичко това ще се отрази върху публичните настройки. Твърде евентуално е да не повярват на никой, обществото да потърси различно избавление ", разяснява политологът в предаването " Преди всички ".

Цветанка Андреева обаче не вижда капацитет във повдигането на мощен националистически избор в лицето на " Възраждане " и " Български напредък " на Стефан Янев.

" Те имат предел, могат да минат в графата – углавен избор, протестен избор. Най-вероятно ще се радикализира публичното мнение. "

" Ако министрите им не минат, това единствено по себе си значи, че към този момент се е разпаднала обединението ", уточни политологът по отношение на избор на доверие и избор на съмнение като парламентарни сюжети.

Тя подчертава още върху това дали ГЕРБ ще изчака " цялостната мъка на това държавно управление " или ще избра да поеме отговорността.

По-добре да има неприятен обновен бюджет, в сравнение с да няма, означи Андреева.

" Съмнявам се на самия президент Радев да му се желае да ръководи в този момент и то без обновен бюджет. Да управляваш през днешния ден не е като да управляваш преди година. Няма да инкасира същата социална поддръжка. По-скоро би се " оголил " като човек, който не може да се оправя с проблемите ", посочи политологът.

Има напълно действително болшинство против машинния избор, сподели още в разбора си Цветанка Андреева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР