Реални гаранции за сигурността на Украйна може да даде само

...
Реални гаранции за сигурността на Украйна може да даде само
Коментари Харесай

Захарова: Гаранции за сигурност на Киев може да осигури само извънблоковият му статут

Реални гаранции за сигурността на Украйна може да даде единствено извънблоковият статут на страната и нейната демилитаризация. Това сподели на брифинг в четвъртък представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестява ТАСС.

„ Истинските гаранции за сигурност на Украйна могат да бъдат обезпечени не посредством западна финансова поддръжка или техническа помощ, а посредством връщането на тази страна към нейния безпристрастен, извънблоков статут ", добави още Захарова.

В същото време Захарова счита, че е прекомерно рано да се дават фундаментални оценки на плана за „ Киевско съглашение за сигурност ", тези разработки са „ набор от частни отзиви ".

„ Този ​​документ няма формален статут, той е храна за размисъл, това е опит на киевския режим да даде не гаранции за сигурност, а гаранции, че западните страни ще продължат да финансират сегашните украински елити ", съобщи Захарова.

Във вторник кабинетът на президента на Украйна разгласява план на " Киевско съглашение за сигурност " - документ за интернационалните гаранции за Киев. Документът съдържа оферти за подписване на обвързващо съглашение сред Украйна от една страна и Съединени американски щати, Австралия, Англия, Германия, Италия, Канада, Полша, Турция, Франция, както и страните от Северна, Централна, Южна Европа и балтийските страни от друга.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР