Реалната правна реформа е да бъдат увеличени наказанията за разпространение

...
Реалната правна реформа е да бъдат увеличени наказанията за разпространение
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска правна реформа с ожесточаване на наказанията

Реалната правна промяна е да бъдат увеличени наказванията за разпространяване на нецензурен материали - сега те са алегорични и смешни.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев като изказване - анонси за брифинга на ГДБОП, Национална следствена служба и прокуратурата, на който беше предоставена информация за акцията против разпространяването на нецензурен материали.

Реална правна промяна би било да бъде дерегистрирана колата, в случай че се ръководи колата от пийнал и дрогиран. Реална правна промяна е да се носи отговорност при отвод да се даде тест за опиати.

По думите на Гешев въпросната акция на прокуратурата и Националната следствена работа демонстрира, че институцията е постоянна, макар чувството за абдикация на държавните структури, и работи за отбрана на децата.

В рамките на брифинга мнения в тази посока направиха и представители на съответните институции.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева даде оценка на законодателството в областта на разпространяването на нецензурен материали с деца - доста остаряло, по тази причина е прокуратурата не разполагала с съответни санкции . Например, отнемане от независимост до 6 година и санкция от 8 000 лева, а присъдите доста постоянно са условни. Смятате ли, че такива дребни санкции за задоволителни, запита реторично Милева.
 Мащабна акция против детската порнография Обновена
Мащабна акция против детската порнография

13 души са арестувани

Според Милева, когато се приказва за правосъдна промяна, би трябвало да се трансформират наказванията за закононарушения с обект и жертва деца.

" Ние работим със руски инструментариум от средата на предишния век ", пък бе оценката на Светослав Василев, завеждащ отдел " Киберпрестъпления " в Национална следствена служба.

Част от арестуваните мъже са склонни от виртуалния свят да преминат и в действителния, като протягат ръка на нашите деца, които вървят на учебно заведение и по улицата, предизвести

Директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов по случая съобщи, че е уверен, че такива хора " доста елементарно минават от виртуалния в действителния свят " и тези хора би трябвало да бъдат изолирани от обществото и да спасим децата ни от тях.

" Никой да не си мисли, че е неизвестен със своето извратено подсъзнание - не, не сте анонимни. Ако сме пропуснали някой, да знае, че ще дойдем и за него ", закани се Борислав Сарафов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР