Реална е вероятността Варна да остане без общински бюджет. Това

...
Реална е вероятността Варна да остане без общински бюджет. Това
Коментари Харесай

Балабанов: Реална е вероятността Варна да остане без бюджет тази година

Реална е вероятността Варна да остане без общински бюджет. Това съобщи в студиото на Дарик ръководителят на локалния парламент в морския градТодор Балабанов. Причината е в неналичието на държавен бюджет и в неразбираемите вероятности за сформиране на постоянно държавно управление, което да предложи подобен за разискване от националното заседание.

Късното приемане на държавния бюджет за 2022 година отсрочи приемането на общинския за средата на предходната година. Така се съкрати доста интервала за работа по самия бюджет. Тази година ситуацията се утежни, уточни общинският ръководител.

В момента се работи на база инструкции от Министерство на финансите. Основният принцип е разноските от миналата година да бъдат такива за съответния интервал през тази. С решение на Общинския съвет се позволяват изключения.

„ От тук нататък единственият ни потребен ход е посредством нарочни обособени решения във връзка с разходната част от локалните доходи. В момента администрацията работи интензивно по този въпрос и следва да бъдат импортирани оферти за решения, които на съвещание на Общинския съвет през март да бъдат прегледани и признати, с цел да може умерено те да работят и да ги извършват ”.

Общинският съвет работи мъчно, защото главната му функционалност е да организира локалните политики, а без помощ от страната, без съществуване на национални стратегии и европейски оперативни стратегии това по никакъв начин не е елементарно. Поради тази причина са разредени и съвещанията, означи ръководителят на локалния парламент.

Инвестиционният интерес в града е блокиран поради „ опита на един несполучлив регионален шеф със желания за власт да оспори и блокира част от бюджета ”, разяснява Балабанов, визирайки Благомир Коцев, назначен на поста от държавното управление на Кирил Петков. Той посочи, че производството по това перо е в съда в продължение на към този момент година.

Към момента няма придвижване към варненските акции в Пловдивския панаир. Спрямо решението на съда ще се реши по какъв начин да се действа, разяснява Тодор Балабанов.

„ Не мисля, че Варна следва да подарява акциите. Ако Пловдив са имали толкоз огромно предпочитание да получат тези акции, в границите на две години можеше да предизвикват някакъв диалог. От тяхна страна нямаше никаква самодейност по тематиката ”, означи Балабанов. По думите му „ медийният звук по тематиката е подбуден от шума, който основават избрани политически обединения, мъчещи се да извлекат политически дял ”.

Балабанов разкри, че най-малко 10 общински съветници ще са кандидат-депутати. Той показа, че е сдържан оптимист за това дали новият парламент ще успее да избере постоянно държавно управление.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР