Реализираме различни инициативи и кампании за промотиране на вътрешния туризъм,

...
Реализираме различни инициативи и кампании за промотиране на вътрешния туризъм,
Коментари Харесай

Чакаме и повече българи по морските курорти

Реализираме разнообразни начинания и акции за промотиране на вътрешния туризъм, с помощта на които се чакат повече родни туристи по Черноморието. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в изявление за утринния блок на Българска национална телевизия. Миналата година имаше над 5 млн. нощувки на българи на нашето Черноморие и се надяваме в този момент достиженията да са по-високи, напомни още Ангелкова.

Вътрешният туризъм е доста значим за нас и работим интензивно, с цел да може повече българи да изберат страната си за отмора. Водещ акцент в нашата политика е превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, стана ясно от нейните думи. Министерството започва осем културно-исторически дестинации, които да подкрепят работата на туроператорите в популяризирането на страната. Ангелкова уточни, че съгласно направените разбори има растеж в границите на 10 до 40% в посещаемостта на обектите, включени в културно-историческите направления.

Стартирахме специфична самодейност за 52 митове за България и в този момент следва да създадем клип за тях, сподели още тя. Всички тези планове спомагат за положителния имидж на България на интернационалния пазар.

Активният сезон стартира доста добре и за интернационалните визити и чакаме той да нахвърли резултатите от предходната година, сподели още тя. Прогнозите са за растежи сред 7 и 10% при задграничните туристи, което ще докара до по-големи доходи в бранша. Министърът добави, че главно през този сезон чакаме повече посетители от Германия, следим растежи от Чехия, Полша и други страни. Между 5 и 10 % е растежът на полетите от летища Варна и Бургас, което е също индикатор за възходящия туристипоток. Тя обърна внимание също, че сигурността на туристите е доста значим миг в секторната политика. В огромните ни курорти ще патрулират смесени патрули с служители на реда от България и други страни.

Паралелно започнаха и плановите инспекции по Черноморието, които ще продължат през целия деен сезон. Важно е да подсигуряваме, че се съблюдават законите и не се нарушават правата на потребителите, подчертава Ангелкова. Тя уточни, че с прехвърлянето на концесиите на морските плажове към Министерството на туризма се цели те да бъдат групирани по самостоятелни характерности, което ще докара до по-високо качество на обслужването и понижаване цените на шезлонги и чадъри. Засега не сме установили огромни нарушавания при инспекциите и продължаваме да ревизираме всички получени сигнали, заключи министърът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР