реализира своята мечта да стане добър футболист, който да играе

...
реализира своята мечта да стане добър футболист, който да играе
Коментари Харесай

Сълзите на момчето от Струмица, което се превърна в цар

реализира своята фантазия да стане добър футболист, който да играе на най-високо равнище в италианската Серия " А ". Именно там мина съвсем цялата кариера на момчето от Струмица - Анкона,,, и. Постигна неща, за които доста мечтаят, само че малко доближават.

Спечели Шампионската лига с отбора, който го откри за Италия и го накара да се влюби в калчото - Интер. Той стори това в именития сезон на " нерадзурите ", когато завоюваха историческия требъл под управлението на - 2009/2010 година. При това, откакто бе титуляр на финала в Мадрид и цяла пролет, помагайки доста с голове, аститенции и най-много играта си. Много не помнят, че това се случи, откакто първите шест месеца от сезона президентът на Лацио Клаудио Лотито не му позволяваше да тренира с тима и да изиграе нито един мач, защото не подписваше нов контракт. Македонецът обаче устоя душевен и показва темперамент на първенец, който е подготвен на всичко, с цел да реализира задачите и фантазиите си.

След близо 600 мача и съвсем 140 гола на клубно равнище, 20 сезона в Италия, една Шампионска лига, една купа в Серия " А ", международно клубно състезание, пет купи на Италия и една Суперкупа на Италия, една купа и една купа на Турция, Пандев бе безапелационен: " Това е най-важният мач в моя живот ".

Той разгласи това в навечерието на баража на Северна Македония с Грузия в Тбилиси. Трепетът в гласа му в часовете преди мача посочваха, че при най-хубавият футболист в историята на съседите вълнението е огромно. Страхът от неуспех също, само че фантазията е там и е жива, а той на 37 години усеща този дуел повече от всеки различен собствен съотечественик на планетата.

Рекордьорът по мачове (114) и голове (36) с националната фланелка на Македония (който даже не игра за националния тим сред 2013-2016) знаеше, че подобен късмет в никакъв случай повече нямаше да се отдаде в живота му.

И като в приказките, баража в Тбилиси го реши точно той. Завършвайки хубава офанзива на македонците с технично осъществяване, с този вълшебен ляв крайник, в който Станимир Стоилов се влюби преди към 15 години, до момента в който следеше преди прехвърлянето му в.

Това леко копване на топката донесе първото и историческо класиране на Европейско състезание на една млада страна с доста остарял народ. Скопие бе в възторг, Пандев и компания честваха, а опитният Горан плачеше, както в никакъв случай преди този момент. Защото футболът с изключение на игра е също по този начин пристрастеност, обич, страст, вяра, само че най-много метод на живот за влюбените в нея. Ако футболът е повсеместен език, в случай че футболът е най-красивият спорт в света, заслугата несъмнено се дължи на играчи като Пандев, който към този момент е със статут на цар в родината си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР