Реализацията на текущи проекти на „Росатом“, свързани с развитието на

...
Реализацията на текущи проекти на „Росатом“, свързани с развитието на
Коментари Харесай

„Росатом“ ще инвестира 12 млрд. евро в този регион

Реализацията на настоящи планове на „ Росатом “, свързани с развиването на превоза в Арктика, ще сътвори 6000 работни места до края на десетилетието, а вложенията на компанията в Северния морски път ще надвишават 700 милиарда рубли (около 12 милиарда евро). Това разгласи Владимир Панов, специфичен представител на корпорацията по време на Санкт-Петербургския интернационален стопански конгрес.

По думите му една трета от тези средства ще са за обновяването на флота от атомни ледоразбивачи. „ Росатом “ дава отговор за осъществяването на федералния план за Северния морски път - построява пристанищна инфраструктура и развива преноса по маршрута.

Според Панов, построяването на първата наземна атомна електроцентрала с дребна мощ в Русия би трябвало да бъде пусната в употреба през 2028 година. Тя се строи на територията на Република Саха (Якутия) и ще е с мощ до 55 мегавата. „ Ефектът за бюджета от данъчните приходи в районния и федералния бюджет на страната, за целия интервал на осъществяване на плана в Якутия се прави оценка на 460 милиарда рубли (8 милиарда евро) “, означи Панов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР