Реализацията на проекта коридор №8 се забави с около 10-15

...
Реализацията на проекта коридор №8 се забави с около 10-15
Коментари Харесай

Горан Булдиоски: Скопие и София не разбират стратегическото значение на коридор №8

Реализацията на плана кулоар №8 се забави с към 10-15 години. районен съд Македония и България не съумяха да го осъществят и да извлекат стратегическа полза за двете страни.

Това съобщи в изявление пред БГНЕС Горан Булдиоски, изпълнителен шеф на Отворено общество – Европа и Централна Азия.

Той означи, че за плана се приказва доста и в РСМ, и в България, само че за Скопие това е доста огромен проблем освен поради стратегическото значение, само че и поради голямата инвестиция, която от своя страна ще изисква социална поръчка, а това постоянно повдига въпроси и притегля вниманието в нашия район.

Според него, в случай че кулоар №8 бъде осъществен през идващите години, той ще бъде допълнение към останалите планове. „ Вярвам, че в реализирането на този план имаме проблем, който се показва не толкоз в парите, а по-скоро във вътрешната политика и на двете страни “, изясни Горан Булдиоски.

Той разяснява, че страховете са свързани с това, че този план може да се провали, може да се трансформира в пленник на вътрешната политика и някои политически артисти може да се опитат да го блокират. „ В момента съм оптимист от страна на РСМ, само че защото знаем каква е политиката в района, нещата могат да се извърнат “, твърди Булдиоски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР