Реалистично е при успешни интензивни преговори да бъде преодоляно ветото

...
Реалистично е при успешни интензивни преговори да бъде преодоляно ветото
Коментари Харесай

Радан Кънев вярва, че ще влезем в Шенген по суша през 2025 г.

Реалистично е при сполучливи интензивни договаряния да бъде преодоляно ветото на Австрия и от началото на 2025 година да бъдем признати в Шенген и по суша. Това съобщи евродепутатът Радан Кънев пред БНР.

Според него влизането в шенгенското пространство ще покаже, че България е 100-процентов пълностоен член на европейското икономическо пространство - най-големият обединен пазар в света, който съществува. По думите му това ще спомогне и за увеличение на задграничните вложения в страната.

Кънев посочи, че много страни са се включили към Шенген на два стадия - първо по въздух и вода, след това по суша . Евродепутатът уточни, че има няколко аргументи страната ни да влезе в Шенген. Той означи, че това е най-тясното, най-консолидираното общо пространство на сигурност в Европейски Съюз и изобщо на европейския континент. По думите му друга причина са икономическите изгоди и най-много улеснението на стокообмена по суша.

Радан Кънев акцентира, че е поради вътрешнополитически процеси в страните, които постановат несъгласие. Злоупотребата с правото на национално несъгласие е нещо, което разрушава доверието в Европейски Съюз, счита евродепутатът.

Той е безапелационен, че страната ни не поела никакви нови ангажиметни . Популисти и от двете страни лъжат като разпрани. Просто би трябвало да ревизираме документите, добави Кънев.

По отношение на политиката у нас той изрази вяра през март ръководещите да изпълнят обещанията си - да има ротация, Мария Габриел да стане министър председател, както и да не се трансформира формулата, философията на ръководството и ръководещото болшинство.
 Гвоздейков убеден: Преди края на годината и сухопътен Шенген
Гвоздейков убеден: Преди края на годината и сухопътен Шенген

Това щяло да стане по едно и също време с приемането на еврото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР