Реалистичният срок за завършването на зоологическата градина в Пловдив е

...
Реалистичният срок за завършването на зоологическата градина в Пловдив е
Коментари Харесай

Зико: Зоологическата градина може да бъде завършена до края на годината

Реалистичният период за завършването на зоологическата градина в Пловдив е до края на годината. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той е безапелационен, че парите от Фонда за устойчиви градове, вместо за пробива до Водна палата ще бъдат пренасочени към зоокъта и Дондуковата градина, а не за различен обект в града. За това са дали единодушието си точно от фонда, а всички останали оферти, като това средствата да отидат за кино „ Космос ”  или за облекчение на трафика в града, съгласно Зико са популизъм.
Прочетете още
Градоначалникът добави още, че доста от оборудванията в зоологическата градина ще бъдат построени отначало, защото част от тях са от дърво и към този момент са изгнили.

Той разяснява и гражданското неодобрение по отношение на високата сума, която се пренасочва към обекта.

„ Много повече жители ми се обадиха, че желаят зоопарк.  Тези същите недоволни жители бяха и за пробива за Водна палата. Има хора, които схващат от всичко, само че да не се окаже най-после, че не схващат от нищо. Хубаво е да се чуе и тяхното мнение, само че по-важно е това на експертите или на майките  с деца, които вместо в Пловдив, водят децата си в Стара Загора ”, съобщи още Димитров.

На публичното разискване за пренасочването на парите от Фонда за устойчиви градове зам.-кметът по финанси Величко Родопски сподели, че на процедура това е напълно нова процедура за поемането на общински дълг, която би трябвало да бъде извървяна през цялото време и не е несъмнено дали този заем в последна сметка ще бъде утвърден от Фонда за устойчиви градове. По думите му изискванията, по които ще кандидатства Община Пловдив са доста положителни и са в размер на 0,33% рента плюс главния лихвен %.

В новата идея за зоологическа градина  са заложени 20 хабитата, като три от тях са нови, те включват подобен за лъв, и екзотични животни. Също по този начин ще се разширят и водните площи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР