Реалистични са прогнозите за нова вълна на COVID-19. За това

...
Реалистични са прогнозите за нова вълна на COVID-19. За това
Коментари Харесай

Третата вълна на COVID-19 - в края на февруари или началото на март

Реалистични са прогнозите за нова вълна на COVID-19. За това предизвести шефът на Александровска болница проф. Борис Богов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Според проф. Богов повече хората се тревожат от тематиката дали би трябвало да се разхлабват ограниченията или не. " Към днешна дата има едно последователно повишаване на броя на инфектираните с ковид, тъй че нашите прогнози за жалост ще се осъществен, тъй като предстоящият по-висок пик на заболеваемостта е след 25 число на този месец или при започване на март ", безапелационен бе той.

По думите му не става единствено с апели към хората и в случай че броя на заболеваемостта продължава да пораства, може да бъдат взети спомагателни ограничения. Всички лечебни заведения са в подготвеност за предстоящото повишаване на случаите на ковид, увери проф. Богов.

Той разкри, че някои по-малки лечебни заведения са закрили коронавирус отделенията си, само че те са длъжни да отреагират и да разкрият нови кревати, в случай че това се постанова. Ако се премине границата на заболеваемост 200 на 100 000 население ще би трябвало затваряне на фитнеси, школи, по-големите възпитаници също може би ще би трябвало да преминат в електронна среда - това са ограниченията, които дейно работят, счита проф. Богов.

Към днешна дата не са анулирани плановите интервенции, само че в случай че броя на заболеваемостта продължи да пораства, най-вероятно те още веднъж ще бъдат неразрешени. Приемът в лечебни заведения става с бързи антигенни проби. Най-честите затруднения от COVID-19 са в региона на сърдечно-съдовата, неврологичната и дихателната система.

Проф. Богов увери, че направените ваксини са триумф на науката. Това е единственото средство, което защищава от съществено преболедуване, тъй като всеки един имунизиран може да носи вируса и да заразява, посочи медикът. Основните четири ваксини са от най-ново потомство РНК ваксини и до през днешния ден в Александровска болница са имунизирани повече от 650 индивида. Нямаме съществени нежелани реакции, сподели още той. Проф. Богов бе безапелационен, че здравната система е оживяла точно поради ограниченията на държавното управление и НОЩ. Болниците ще устоят, тъй като са готови, имат повече организираност и инсталация, акцентира той и добави, че има от ден на ден искащи медици, които да лекуват пациенти с COVID-19.

По отношението на разновидността на COVID-19, проф. Богов изясни, че разновидността на вирусите е развой при развиването на самите вируси. Мутацията се реализира по няколко линии - естествена и външна интервенция. Мутирането е един натурален развой, при който се включват и външни фактори, разясни той.

Проф. Богов уточни, че лекуването с кръвна плазма не е панацея и не трябва да се употребява при всеки един пациент, който е инфектиран с ковид. Няма лекуване против COVID-19, което да бъде универсално за всички, посочи медикът и добави, че няма профилактични медикаменти или лекарства, които да превантират заразяването с вируса.

В Александровска болница приблизително тежките случаи на COVID-19 са 48, интубираните от тази нощ са 7 пациенти и на интензивна терапия са 6. Покачване на пациентите с ковид в Александровска болница няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР