Реалистичната цена на строежа на двата нови блока на АЕЦ

...
Реалистичната цена на строежа на двата нови блока на АЕЦ
Коментари Харесай

Шефът на АЕЦ Козлодуй обяви колко ще струват 7-и и 8-и блок на централата

Реалистичната цена на градежа на двата нови блока на АЕЦ " Козлодуй " ще бъде доста по-малко от 30 милиарда лева, съобщи в изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов. Той акцентира, че към момента атомната ни централа е обезпечена и има ликвидност.

" За началните действия за 7-и и 8-и блок на АЕЦ " Козлодуй " има пари, както и за обезпечаването на програмата на АЕЦ " Козлодуй ", каза още Николов, като означи, че се притеснява, че в един не доста дълъг интервал, когато цените на електрическата енергия падат това значи, че паричният ни поток ще бъде напълно друг, изключително приходите на АЕЦ " Козлодуй " и това ще затрудни някои действия.

Припомняме, че от 5 компании претенденти за създаване на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ", в късата листа остана Hyundai Engineering & Construction. Само тази компания извършва всички предварителни условия. 

" Ние не избираме строител. А ние избираме сътрудник на " Уестингхаус ", тъй като технологията е тяхна. Много хора бъркат, че ние избираме реализатор и би трябвало да пуснем някоя компания на търг. Нещата са много деликатни и не е хубаво хора, които не схващат от процеса да дават некомпетентни отзиви ", съобщи изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй " Валентин Николов.

" В момента ние по решение на Народното събрание ще организираме договаряния с " Хюндай ". Ако тези договаряния не доведат до дилемите, които са от Народното събрание, то постоянно е вероятен различен вид ", добави Николов.
 От 5 компании претенденти за създаване на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ
От 5 компании претенденти за създаване на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ", в късата листа остана една

Само тази компания извършва всички предварителни условия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР