Реалистичен и напрегнат е бюджетът за 2021 г., отличават го

...
Реалистичен и напрегнат е бюджетът за 2021 г., отличават го
Коментари Харесай

Фандъкова: През май ще заработи електронната система за билети

Реалистичен и под напрежение е бюджетът за 2021 година, отличават го стратегически цели и планове. Това съобщи в ефира на столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

" Много значимо беше да създадем доста добър разбор на 2020 година Тя беше сложна и трябваше да създадем два пъти актуализация на бюджета. Основната цел е реализирана - да запазим финансовата непоклатимост на града. В бюджета за 2021 година са включени огромна част държавно делегирани действия. Тази година следва следващото нарастване на учителските заплати, нарастване на средствата за обществените служащи и за системата на опазването на здравето. От този впечатляващ бюджет от 1.88 милиарда лева към 1.380 млн. са държавно делегирани действия ", уточни тя. 

Три са главните цели, които Фандъкова е заложила в програмата си. " Първата са стратегическите инфраструктурни планове и работата в кварталите, за които са отделени към 140 млн. лева Основна цел е и построяването на стадии от Третия градски кръг, с цел да продължим да облекчаваме трафика и връзките със Северната скоростна дъга. 50 млн. лева от тези средства са ориентирани към ремонтите в кварталите. Тази работа би трябвало продължава. Отделихме 10 млн. лева предходната година на районните кметове за улици, тротоари и паркинги. Тази година ги резервираме тези средства за тях. 50 млн. лева са общо за поправки и създаване на цели улици в кварталите “, добави тя. 

По думите й, за тази година са заложени близо 70 млн. лева за създаване на детски градини и ясли. Работи се интензивно и за възобновяване на Княжевския въжен превоз. 

По тематиката за електронната система за билети, Фандъкова уточни, че системата е на финала. " Чисто хардуерно системата е инсталирана, видеонаблюдението работи, инсталирани са и валидаторите. Остава да се довърши свързването. През май месец системата към този момент ще може да работи. Остава Общинският съвет да вземе решение по какъв метод ще се промени заплащането и потреблението на превоза. Дотогава удобството да можеш да си закупиш билет онлайн и да си заредиш картата по този начин би трябвало да съществува. Очакваме от Центъра за градска подвижност да даде опция онлайн хората да си закупят еднократен билет, както и дневна карта ", съобщи кметът на София. 

Фандъкова регистрира също, че в бюджета на общината за тази година са увеличени средствата за миене на софийските улици. По думите й, много значима е ролята на предварителната защита и почистването на речните корита, с цел да не се стига до бедствия. " Заложили сме средства за това. Имаме втори план за разчистване на 10 км от коритото на река Искър. Това е план и за създаване на съпътстваща инфраструктура в региона на реката. Предвиждаме и велоалея и пешеходна алея в регион " Панчарево ", сподели още кметът.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР