Реалист съм. Знам, че целите, които сме поставили и дейностите,

...
Реалист съм. Знам, че целите, които сме поставили и дейностите,
Коментари Харесай

Денков: ГЕРБ и ДПС биха могли да подкрепят целите и дейностите в програмната декларация


Реалист съм. Знам, че задачите, които сме сложили и дейностите, които сме присъединили за реализиране на тези цели, са реалистични. Те са сплотяващи. Тук-таме има текстове, по които може да спори една или друга политическа мощ, с изключение на " Възраждане ", която явно има напълно други показа за това по какъв начин би трябвало да се развива България. Очаквам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи, съвсем без изключение, биха могли да поддържат всяка една от тези цели и действия. Ако бъде подкрепена декларацията, тя ще остане като документ, който сплотява всички политически сили оттук-нататък. Ако има такова позитивно решение, тогава ще търсим състав на Министерски съвет, който може да извърши тези действия със наличие. Ако няма поддръжка за обединяване към тези действия, явно, че няма по какъв начин да предлагаме кабинет. Това съобщи пред публицисти номинираният от " Продължаваме промяната " за министър-председател акад.. 

Той посочи, че все още не е обсъждан трети мандат, а всички старания са ориентирани към осъществяване на сегашния.  " В момента ще е мъчно да се работи за съдружно съглашение. Този документ е извънредно съответен. Освен самите действия, има и периоди. Ако се гласоподава с болшинство, ще има морална и политическа мощ. Който по-късно се отметне от поддръжка, би имал политически поледствия. Основните цели са четири. Те са дефинирани по този начин, че да сплотяват всички политически сили и жителите, които те съставляват. Първият приоритет е обвързван с развиването на новаторска високотехнологична стопанска система. Без да развием такава, няма никакъв късмет България да влезе същински в 21 век и да има доходи, с цел да се развиват всички останали действия. За нея трябват образовани фрагменти. Има и аспекти, свързани с образованието на експерти. Вторият аспект е обвързван с обезпечаването на националната сигурност и правовата страна. Третата част е обвързвана с енергийната сигурност: един проблем, който стана извънредно настоящ по отношение на войната в Украйна и с така наречен стабилно развиване и зеления преход, който има обществена цена. Четвъртата част е обвързвана с понижаване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето. Във всяка от тези предпочитани области имаме действия, които са реалистични за 2023 година Самите цели са дълготрайни и могат да бъдат надграждани. Ако се вижда, че се образува държавно управление, тази стратегия може да бъде развивана и за последващи интервали ", уточни акад. Денков.

Той добави, че формулата на кабинет ще бъде със сериозна политическа поддръжка. " Без политическа поддръжка, няма по какъв начин да се осъществят тези действия. До момента с никоя друга политическа мощ не сме обсъждали никакви имена. Давал съм образци по медиите кои бихме се радвали да се включат ", уточни кандидат-премиерът, като посочи, че не е имало и диалози за систематизиране на министерски кресла по ресори.

По думите на Денков срещата с президента не е била протоколна, а градивна и доброжелателна. Те са разискали какво би трябвало да се свърши в интерес на българите. В 14.00 ч. " Продължаваме промяната " е поканила на среща останалите парламентарни групи за разискване на текста на програмната декларация. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР