Реалист е кандидатът за министър-председател на Продължаваме промяната Николай Денков

...
Реалист е кандидатът за министър-председател на Продължаваме промяната Николай Денков
Коментари Харесай

ПП чакат подкрепа от ГЕРБ и ДПС за приоритетите им

Реалист е претендентът за министър-председател на " Продължаваме промяната " Николай Денков що се касае до опциите за съставяне на кабинет на малцинството с втория мандат предвид на към този момент безапелационната позиция на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " , които отхвърлят срещи, на които да бъде разисквана и допълнена програмната декларация на проектокабинета . По създание обаче, като се изключи " Възраждане ", останалите две партии биха могли да поддържат съвсем всички точки от въпросната декларация.

Това отговори на въпрос на News.bg Денков след края на диалозите сред Политическа партия и президента. В 14 часа ще се организира втора среща за разискване на целите, сложени от Политическа партия, като присъединяване в нея са удостоверили само " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

" Други две, както знаете, пристигнаха, единствено с цел да кажат две фрази на срещата, която организирахме предходната година. Изпратили сме предложения към тях, уповавам се да дойдат. Винаги съм казвал, че методът би трябвало да бъде реален, аз съм реалист в това. Знам, че задачите, които сме сложили, и дейностите, които сме присъединили за осъществяване на тези цели, са реалистични и сплотяващи . Да, тук-таме има текстове, по които може да спори една или друга политическа мощ, само че с изключение на " Възраждане ", която има напълно други визии по какъв начин би трябвало да се развива България, чакам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи съвсем без изключение може да поддържат всяка една от тези цели и действия ", сподели кандидат-премиерът.

Денков още веднъж преповтори и въпросните 4 съществени целта в програмната декларация - влизането в Шенген и еврозоната, както и пакети за подкрепяне на бизеса, както и за превъзмогването на обществените неравенства. " Във всяка една от тези съответни цели и области има съответни такива, които са реалистични за 2023 година, само че самите цели са дълготрайни и могат да бъдат надграждани. Ако се образува държавно управление, тази стратегия може да бъде развивана в идващ интервал . "

Необичайно дълго - над час и половина , продължи срещата сред Политическа партия и президента. Дали е имало непрежение на нея предвид на недобрите напоследък връзки сред Радев и водачите на партията остана незнайно.
 Денков взе мандата, с цел да направи всичко належащо
Денков взе мандата, с цел да направи всичко належащо

Задачата е извънредно сложна, доста хора даже споделят, че е невъзможна

" Разговорът беше извънредно изчерпателен . Мисля, че основата беше сложена с този план на решение, който обявихме (програмната декларация с приоритетети) и който слага въпросите върху какво би трябвало да се концентрираме като национални цели и метод за постигането им ", обобщи диалога Николай Денков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР