Реален проблем с лицата, настанени в трите центъра на Държавната

...
Реален проблем с лицата, настанени в трите центъра на Държавната
Коментари Харесай

Мариана Тошева: Реален проблем с настанените в центровете на ДАБ няма

Реален проблем с лицата, настанени в трите центъра на Държавната организация за бежанците, няма.


Това съобщи ръководителят на ДАБ Мариана Тошева. Случващото се в последните дни тя дефинира по-скоро като всеобщо говорене и спекулиране.

Центровете за настаняване на ДАБ все още са запълнени на 43%, което значи общо към 1600 индивида във всички центрове, като най-големият от тях се намира в Харманли.

В центъра в „ Овча купел “, където има сигурна зона за непридружени малолетни, към днешна дата е ангажиран на 78% или над 400 души. Във „ Враждебна “, където потенциалът за настаняване е 300 души, има настанени 216, а във „ Военна рампа “ има 194 лица.


Спадът на мигрантите е присъщ за зимните месеци. Мариана Тошева изясни пред Българска национална телевизия, че главният поток мигранти след COVID-пандемията са групи мъже. Това постанова и настояването защитата на центровете за бежанци да се поеме от Министерство на вътрешните работи, а не от частни охранителни компании, както е в този момент.

Инцидентът от миналите дни е единственият от началото на година, заяви тя.

Инцидентите в центровете нормално са от битов темперамент, уточни Тошева и добави: Не може да се твърди, че произшествия, които са се случили отвън центровете, са предизвикани от лица, които излизат от тези центрове. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР