Реален механизъм, с който да се дават оценки и да

...
Реален механизъм, с който да се дават оценки и да
Коментари Харесай

Иван Иванов: Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички, освен за БСП

" Реален механизъм, с който да се дават оценки и да се управлява активността на прокуратурата от Народното събрание не съществува. Трябва да се прегледа за какво се стигна до този спор сред основния прокурор и президента, за какво се разгласяват извадки от диалози и чатове. Не е редно да се случва такова нещо в правова страна, в 21 век. По този метод се разгражда държавността. " Това съобщи националният представител от ПГ на Българска социалистическа партия за България Иван Иванов пред БНР. По думите му законодателният орган само слага рамката на активност на прокуратурата и за по-сериозни пълномощия може да се приказва само при конституционни промени.
По мотив измененията в закона за Министерство на вътрешните работи, депутатът от левицата разяснява: " Експериментите в този бранш не водят до нищо положително. И през днешния ден чиновниците са недоволни и стачкуват. Можеше с този закон да се обърне внимание на техните претенции. Тези промени нито бяха навременни, нито нужни. " Той обърна внимание, че тези промени са били подбудени от конюнктурни аргументи, само че ще дадат отражение върху службите, които би трябвало да служат за сигурността на страната. По думите му в обществото се постанова едно мнение, че щом нещо не се харесва от премиера, то би трябвало да спре да работи. Иванов акцентира, че след измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи - това може да докара до други секторни промени като верижна реакция което още веднъж значи разпад на държавността.
" Закрепването на статуквото е от първостепенно значение за всички парламентарно показани партии, с изключение на за Българска социалистическа партия. Ние сме били постоянно поредни в това число и в позицията ни за напълно нов закон за Министерство на вътрешните работи, тъй като актуалният се кърпи от години. Българска социалистическа партия е единствената съпротива сега ", безапелационен е Иванов.
" За никого не е загадка, че бизнесът в България търси контакти с властта и комуникира по някакъв метод въпросът е до каква степен се стига. Дали се влиза в една корупционна среда или до естествен разговор, който да усъвършенства бизнес средата. Очакваме отговорите от прокуратурата и съда в тази посока ", заключи Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР