Реал Сосиедад триумфира с Купата на Краля за трети път

...
Реал Сосиедад триумфира с Купата на Краля за трети път
Коментари Харесай

Реал Сосиедад триумфира с Купата на Краля

Реал Сосиедад победи с Купата на Краля за трети път в своята история. " Синьо-белите " завоюваха дълго чакания баски край против Атлетик (Билбао), надхитряйки безконечния си конкурент с минималното 1:0 на стадион " Ла Картуха " в Севиля. В воин за символичните посетители се трансформира техният водач Микел Оярсабал, който беше прецизен от дузпа в 60-ата минута.

Припомняме, че за този край се чакаше 350 дни, защото пандемията от ковид отсрочи изиграването му през 2020 година. Може би поради големия заряд обаче, конфликтът бе белязан от неналичието на задоволително забавни положения пред двете порти.
Снимка: БГНЕС  Реал Сосиедад победи с Купата на Краля (ВИДЕО)
И до момента в който Реал усети усета на триумфа след далечната 1987 година, то Атлетик (Билбао) има късмет за изправителен след единствено две седмици. Тогава " лъвовете " ще вземат участие в тазгодишния край за националното отличие, където техен конкурент е Барселона.

Началото на финала не предложи задоволително футболни страсти. Баските си спретнаха здрава борба в центъра, която бе повлияна и от засилващия се дъжд на стадион " Ла Картуха " в Севиля.
Снимка: БГНЕС  Реал Сосиедад победи с Купата на Краля (ВИДЕО)
Атлетик беше първият отбор, който изпъкна с първата голова опция в мача. Иняки Уилямс центрира доста технично за Раул Гарсия. Ветеранът не изгуби време и насочи мощен диагонален шут, който за негово страдание не откри далечния ъгъл на Алекс Ремиро.

Притеснението в редиците на Реал си пролича в 17-ата минута, когато Начо Монреал не се разбра със своя вратар при центриране на " лъвовете ". Без малко това не докара и до съществени проблеми за символичните посетители.
Снимка: БГНЕС  Реал Сосиедад победи с Купата на Краля (ВИДЕО)
Първият прецизен изстрел в мача бе факт едвам с настъпването на 31-ата минута. Испанският национал Иниго Мартинес, изненадващо за позицията му на централен бранител, се бе озовал надълбоко в половината на Реал и насочи добър удар от междинна отдалеченост, който провокира нужната качествена реакция от Ремиро.

Втората част от финалния конфликт стартира с едно доста противоречиво състояние. Микел Оярсабал опитва центриране по земя, което срещна ръката на легналия за шпагат Иниго Мартинес. Деликатният момент тук беше, че по този начин и не можеше да се разбере дали допирът се е случи в или отвън наказателното поле на " лъвовете ". Реферът Фернадес също нямаше концепция какво да отсъди, заради този факт употребява услугите на ВАР. Системата реши да се извърши фаул от линията.
Снимка: БГНЕС  Реал Сосиедад победи с Купата на Краля (ВИДЕО)
Съдбата като че ли се реваншира на Реал Сосиедад в 60-ата минута. Тогава Микел Мерино пусна идеален извеждащ пас за бързия Порту, останал самичък против стража на Атлетик. В този момент обезверено с крайник посегна Иниго Мартинес, с цел да го фаулира за дузпа. Моментално основният арбитър му сподели червен картон, само че след преразглеждане с ВАР, той необичайно бе трансформиран в жълт подобен. Въпреки издънката на съдиите, опитният Микел Оярсабал застана зад бялата точка и изрично завоюва самостоятелния си конфликт с Унай Симон.
Снимка: БГНЕС  Реал Сосиедад победи с Купата на Краля (ВИДЕО)
Оттам насетне играта на Атлетик се срина и " лъвовете " на Марселино Гарсия Торал не сътвориха даже едно голово състояние пред Алекс Ремиро. Символичните домакини разчитаха на обезверени центрирания, които падаха в жертва на стабилната защита на противника.

Така Реал Соседад удържа своята скъпа преднина и се поздрави с трети трофей в шампионата за Купата на Краля. А лудата фиеста, заради този мотив, започва незабавно след последния съдийски сигнал.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР