Реал Сосиедад спечели с 1:0 домакинството си на Леванте и

...
Реал Сосиедад спечели с 1:0 домакинството си на Леванте и
Коментари Харесай

Куп пропуски и минимална победа на Реал Сосиедад срещу уморения Леванте

Реал Сосиедад завоюва с 1:0 семейството си на Леванте и записа четвърти триумф в последните си пет мача в Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Микел Мерино в десетата минута.

Тимът на Иманол Илгуасил можеха да решат мача още в първия половин час, само че не се възползваха от ситуациите и трябваше да трепери в края на срещата. Леванте дойде за дуел след тежка от физически и психически темперамент загуба в четвъртък. Тогава отборът отстъпи на Атлетик Билбао с 1:2 в полуфинал за Купата на Испания след продължения. Този мач несъмнено се отрази на днешното показване, а Пако Лопес бе направил цели седем промени.

Реал Сосиедад имаше огромно преимущество в средата на терена и контролираше събитията на терена, като създаваше положения. В последната фаза обаче нещо липсваше. Още в осмата минута Мерино удари греда, а две минути по-късно след положително подаване на Ойарсабал откри резултата.

В 22-ата минута Ойарсабал пропусна дузпа, а по-късно негов удар от отлична позиция бе отразен от вратаря Карденас. Исак също не съумя да преодолее стража, излезнал очи в очи с него.

След почивката домакините продължиха да пропиляват отлични положения. Попадение на Мерино бе анулирано заради засада на Исак в 49-ата минута. Дуарте попречи на Янузай, а Силва пропусна отличен късмет. Карденас отклони удар на Субименди в гредата, а секунди по-късно и изстрел на Исак.

След всички тези пропуски Реал можеше да съжалява. Барди удари гредата непосредствено от ъглов удар шест минути преди края. В последните минути Леванте опита да натисне и стигна до няколко рискови центрирания, само че не съумя да осъществя изравнителен гол.

С тази победа баските се приближиха на три точки до четвъртия в класирането Севиля, а Леванте е на десета позиция.



Ла Лига 26 кръг, неделя 7 март  Реал Сосиедад 1:0краен резулат  Леванте
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР