Реал Сосиедад приема Барселона в среща от 33-ия кръг на

...
Реал Сосиедад приема Барселона в среща от 33-ия кръг на
Коментари Харесай

Барселона ще опита да се върне на победния път срещу коравия тим на Реал Сосиедад

Реал Сосиедад приема Барселона в среща от 33-ия кръг на испанската Ла Лига. Мачът е през днешния ден от 22.30 ч. на стадион " Реале Арена " в Сан Себастиан.

Баските записаха 5-та поредна среща без проваляне в испанския хайлайф, което задържа Сосиедад в челната 6-ица във краткотрайното нареждане. Всъщност това се оказва и най-хубавото достижение за Реал през последните сезони. Тимът от Сосиедад не се е класирал по-нагоре от 5-ото място в Ла Лига през миналите близо 20 години, с изключение на 4-ата позиция през 2013 година

Домакините впечатляват с играта си в защита през този сезон, а сходно показване не е типично за отборите от страната на Баските, които постоянно са разчитали на директния и избухлив футбол. Доказателство за положителната работа на " синьо-белите " в отбрана са и последните 6 мача на Сосиедад, в които възпитаниците на треньора Алгуасил позволиха едвам 1 попадение. Това се случи при сложната победа като посетител на Елче с 2:1.

Все отново положителната игра в защита не е придружена с уместно показване в предни позиции. Домакините от Сосиедад са отборът с най-лоши индикатори, във връзка с резултатността си през този сезон. Оказва се, че футболистите на Реал са отбелязали едвам 32 попадения от старта на акцията, а това е 6-ото най-слабо достижение измежду тимовете в Ла Лига. За съпоставяне, техният идващ противник от Барселона има съвсем два пъти повече осъществени голове в елита досега - цели 60.
 Шави: Трябва да го приемем - Барселона не се бори за нито един трофей, а за второто място
Шави: Трябва да го приемем - Барселона не се бори за нито един трофей, а за второто място

" Това е действителността "

Реал заема 6-ата позиция във краткотрайното класиране, което задължава домакините да печелят точки във всеки мач до края на сезона. Междувременно 7-ия в подреждането е единствено на 2 точки от баските, като аспирации към зоната на евротурнирите имат и локалните противници от Атлетик Билбао, въпреки и " червено-белите " да са към този момент на цели 7 точки от Сосиедад. Домакините от Реал имат положителни шансове да се борят и за освен това до края на акцията, поради минималното си закъснение от зоната на Шампионската лига.

Баските са единствено на 3 точки от челната 4-ка в подреждането, само че надали имат сили да нарушат хегемонията на " нормалните обвинени " в испанското състезание през това десетилетие. Именно в зоната на Шампионската лига се намира идващият съперник на Реал - Барселона. Каталунците за следващ път разочароват с представянето си във всички шампионати в последно време, а преди този момент новият треньор Шави съумя да изведе отбора си до 15 срещи без проваляне в другите съревнования.

Миналата седмица се оказа кошмарна за " блаугранас ", които отпаднаха от Лига Европа, допускайки сензационно домакинско проваляне от Айнтрахт (Франкфурт) с 2:3. Нещастието не идва единствено, а това го схванаха каталунците още в идващия си дуел в Ла Лига. Отново пред своя аудитория, възпитаниците на Шави инкасираха нова загуба, този път от тоталния новобранец в испанския хайлайф - Кадис.

Въпреки териториалното си предимство против гостуващия отбор, каталунците по този начин и не съумяха да осъществят многочислените си голови състояние и в последна сметка отстъпиха с минималното 0:1. Загубата от Кадис не докара до трагично проваляне на Барселона във краткотрайното класиране. Каталунците са на 3-ото място, само че към този момент изгубиха всевъзможни шансове да опонират на мадридския Реал за челната позиция в Ла Лига.

Гледайте срещата сред Реал Сосиедад и Барселона през днешния ден от 22.30 часа по MAX Sport 4.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР