Реал Мадрид започна с трудна победа участието си в тазгодишното

...
Реал Мадрид започна с трудна победа участието си в тазгодишното
Коментари Харесай

Белингам отново герой за Реал, Арсенал без проблеми срещу ПСВ

Реал Мадрид стартира с сложна победа присъединяване си в тазгодишното издание на шампионата Шампионска лига. В дуел от група С на конкуренцията, Кралският клуб трябваше да чака до заключителните минути, с цел да пречупи съпротивата на дебютанта Унион Берлин с минималното 1:0.


Германците изиграха доста положително първо полувреме, в което стояха проведено и рядко допускаха съществени рискове пред вратата на Фредерик Рьонов. След паузата обаче възпитаниците на Карло Анчелоти натиснаха в търсене на надвит гол и след няколко пропуща и две греди, съумяха да пречупят съперника с попадение в четвъртата от петте добавени минути. Резервата Федерико Валверде си отвори добра позиция за изстрел и след няколко рикошета, кълбото попадна в Джуд Белингам, който не сбърка на празна врата, с цел да донесе трите точки на 14-кратните първенци. Новото попълнение на „ белия балет “ за следващ път се трансформира в воин за своя отбор, откакто започва мощно престоя си на „ Сантяго Бернабеу “ и в Ла Лига, където Реал е водач с цялостен актив от 15 точки след първите пет кръга.

В другия дуел от групата, италианският отличник Наполи стигна до трагичен триумф при визитата си на Брага. Джовани Ди Лоренцо даде задатък на „ партенопеите “ в края на първото полувреме, само че Брума изравни за домакините в 84-та минута. Четири по-късно Наполи се добра до успеха след автогол на Сику Ниакате.

В група В, Арсенал означи завръщането си в най-престижния европейски клубен шампионат с безапелационна победа над ПСВ Айндховен с 4:0 вкъщи. Лондончани сложиха точка на разногласието с три гола още до почивката, осъществени от Букайо Сака, Леандро Тросар и Габриел Жезус. След паузата прецизен за „ артилеристите “ бе и капитанът им Мартин Йодегор. В другата среща от групата, Севиля и Ланс направиха тъждество 1:1 в Испания.

В група А, Галатасарай се добра до точка против 10 от Копенхаген за крайното 2:2. Датчаните водеха с 2:0 до 86-та минута, само че капитулираха на два пъти в границите на 120 сек и не съумяха да удържат преднината си. Двубоят бе исторически, защото за първи път напълно съдийска бригада от България управлява срещата отпред с Георги Кабаков и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти арбитър бе Георги Гинчев, а на ВАР-а оперираха Ивайло Стоянов и Драгомир Драганов.

Всички резултати от Шампионска лига в сряда:

Група А:

Галатасарай – Копенхаген 2:2

Байерн Мюнхен – Манчестър Юнайтед 4:3

Група В:

Арсенал – ПСВ Айндховен 4:0

Севиля – Ланс 1:1

Група С:

Реал Мадрид – Унион Берлин 1:0

Брага – Наполи 1:2

Група D:

Бенфика – Залцбург 0:2

Реал Сосиедад – Интер 1:1. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР