Реал Мадрид за втори пореден сезон завърши като най-чистият отбор

...
Реал Мадрид за втори пореден сезон завърши като най-чистият отбор
Коментари Харесай

Реал Мадрид се оказа с най-чиста игра в Ла Лига

Реал Мадрид за втори следващ сезон приключи като най-чистият тим в Ла Лига, демонстрира информация на AS, откъдето се базират на данни от Испанската футболна федерация. Това значи, че играчите на “лос бланкос ” са получили минимум картони в своите турнирни мачове, а също по този начин са направили минимален брой нарушавания в тях.

Мадридчани са събрали 80 наказателни точки, като са следвани от Виляреал и Атлетик Билбао, които имат надлежно 104 и 113. Шампионът Барселона дели шестата позиция дружно с новака Алмерия с по 125 наказателни точки. Всеки жълт картон носи една наказателна точка, а аленият картон - три. Предвид се вземат също по този начин глобите към треньорите и почитателите. За цялата акция на възпитаниците на Карло Анчелоти са били показани 68 жълти картона и 2 червени картона, което прави по по-малко от две санкции приблизително на мач. Освен това и двете изгонвания са пристигнали след втори жълт картон - на Тони Кроос против Жирона (първи червен картон в кариерата му, както и първи за Реал в 58 мача в първенството) и на Даниел Карвахал против Реал Сосиедад. Това прави мадридския гранд единственият първокласен тим в Испания без пряк червен картон за сезон 2022/23. Винисиус Жуниор получи подобен против Валенсия, само че след това той беше анулиран от Ла Лига поради неточност на ВАР. Също по този начин единствено шестима футболисти на отбора са изтърпели наказване поради насъбрани жълти картони - Винисиус (два пъти), Дани Себайос, Лука Модрич, Начо Фернандес, Едуардо Камавинга и Карвахал. В седем от мачовете си “лос меренгес ” не са видели нито един картон.

Що се отнася до нарушаванията, Реал Мадрид е направил общо 367 в 38-те си турнирни срещи или приблизително по-малко от 10 на дуел. От друга страна, тимът е бил вторият най-фаулиран с 530 нарушавания. Любопитното е, че Бетис е вторият тим с минимум осъществени фалове (414), само че за сметка на това футболистите на севилци са получили цели 15 червени картона. За съпоставяне, жълтите им картони са единствено 77, като отстъпват единствено на Реал. Освен това “вердибланкос ” са понесли най-вече нарушавания от съперниковите играчи - 535.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР