Реал Мадрид триумфира с шампионската титла в Испания за 35-и

...
Реал Мадрид триумфира с шампионската титла в Испания за 35-и
Коментари Харесай

Реал Мадрид заслужи 35-а титла в Испания

Реал Мадрид победи с шампионската купа в Испания за 35-и път в славната си история. " Кралете " победиха Еспаньол с 4:0 в мач от 34-ия кръг и са недостижими на върха четири кръга преди края на шампионата.
Старши треньорът на Реал Карло Анчелоти направи ротации в състава и даде отмора на някои от титулярите, само че това не спря отбора към безапелационен триумф против гостите от Барселона.

Първия удар по топката в срещата алегорично направи тенисистът Рафаел Надал, който е почетен член на " кралския клуб ". Над всички през първата част бе нападателят Родриго, който вкара два гола до почивката. Бразилецът получи пас от своя съотечественик Марсело в 33-а минута и точно прати топката в долния ляв ъгъл. Две минути преди почивката още веднъж Родриго се разписа за 2:0.

В 55-а минута и Марко Асенсио записа името си измежду голмайсторите. В последния половин час от мача Анчелоти пусна в игра Бензема, Кроос и Иско да поддържат игрови темп преди значимия реванш от полуфиналите в Шампионска лига против Манчестър Сити в сряда. Бензема не пропусна да се разпише и оформи крайното 4:0 в 81-а минута след асистенция на Винисиус. След последния съдийски сигнал играчите на Реал подвигнаха купата и дадоха начало на празненствата по улиците на Мадрид.

Карло Анчелоти изведе Реал Мадрид до 35-а купа в Испания и стана първият треньор, триумфирал като първенец и в петте водещи шампионати в Европа. Преди това италианският експерт завоюва купите на Италия с Милан, Англия с Челси, Франция с Пари Сен Жермен и Германия с Байерн Мюнхен.

" Емоцията е голяма. Изпълнихме задачата след страховит сезон, в който бяхме доста непрекъснати в изявите си и заслужихме триумфа. Трябва да благодаря на играчите за работата и отношението им. Днес би трябвало да честваме, а не да приказваме. Искам да чествам. За мен е чест да съм първенец в петте огромни лиги. Това значи, че съм се справила сносно. Горд съм. Искам да продължа да спечелвам трофеи с Реал Мадрид. Ще се забележим в сряда още веднъж тук. Искам да кажа на почитателите, че в сряда имаме потребност от тази атмосфера ", разяснява Анчелоти след успеха над Еспаньол с 4:0, която узакони купата на Реал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР