Реал (Мадрид) стартира новата 2021 година с очакван успех. Кралете

...
Реал (Мадрид) стартира новата 2021 година с очакван успех. Кралете
Коментари Харесай

Реал е временно на върха в Ла Лига, Селта не се оказа проблем за кралете

Реал (Мадрид) започва новата 2021 година с предстоящ триумф. " Кралете " надиграха вкъщи летящия високо отбор на Селта с 2:0. Селекцията на Зинедин Зидан изигра тактически образован мач, в който съумя да пречупи своя конкурент с ранно попадение във всяко едно от полувремената. В воин за първенците се трансфораха Лукас Васкес и Марко Асенсио, впечатлили с по гол и асистенция.
 Снимка 512002
Източник:

Триумфът изкачи " лос меренгес " на върха в Ла Лига с точка повече от градския конкурент Атлетико (Мадрид). Важна детайлност обаче е, че " дюшекчиите " са с три дуела по-малко. Селта загуби за първи път от 21 ноември, като провалянето оставя галисийци на осма позиция.
 Дербито на Севиля не излъчи победител, домакините от Бетис изпуснаха дузпа
Дербито на Севиля не излъчи победител, домакините от Бетис изпуснаха дузпа

Момчетата на Мануел Пелегрини стояха по-добре на терена

Двубоят започва чудесно за " кралете ", които поведоха в резултата единствено шест минути след първия съдийски сигнал на Родриго Бангоечеа. Всичко стартира със скоростна контраофанзива на домакините, при която Марко Асенсио се понесе по левия фланг. Последва негово центриране към далечната греда, където Лукас Васкес се оказа най-съобразителен и осъществя.
 Реал (Мадрид) - Селта 2:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Реал (Мадрид) - Селта 2:0 (Развой на срещата по минути)

" Кралете " краткотрайно са на върха в Испания

Бързият преход в офанзивата на първенците можеше да се трансформира в гол №2 за тях в 16-ата минута. Шанс да насочи рисков изстрел се откри за Лука Модрич, само че хърватинът не съумя да промуши кълбото сред двамата бранители на Селта, които го блокираха сполучливо.
 Снимка 512000
Източник:

Футболистите на Селта горещо стачкуваха против решението на рефера в 27-ата минута, когато той не почете претенциите на гостите за дузпа. При центриране от корнер, Ренато Тапия опита да стреля акробатично, само че кълбото се спря в ръката на Ферлан Менди. 11-метров удар обаче не бе отсъден заради обстоятелството, че лявата ръка на французина бе компактно прилепена до неговото тяло.
 Виляреал победи Леванте с 2:1 в Примера Дивисион
Успешен старт на 2021 година за Виляреал

" Жълтата подводница " влезе в Топ 4

Малко преди паузата, " кралете " можеха да удвоят своята преднина. Отбита топка при центриране попадна на волето на Дани Карвахал. Изстрелът му беше повече от рисков, като Рубен Бланко и останалите негови сътрудници от Селта, трябваше да благодарят на шанса, че коженото кълбо не порази мрежата им.

Втората част започва с леко по-амбицирана игра от страна на гостите. Яго Аспас можеше да сътвори доста кахъри за първенците, в случай че в 49-ата минута бе съумял да се измъкне от Начо Фернандес. Бранителят на Реал получи жълт картон, макар желанието на футболисти от Селта той да бъде с различен цвят. Лошата вест за галисийци пък бе и получената след този конфликт - травма за техния огромен водач. Така се наложи испанският национал да бъде сменен от Белтран.
 Снимка 512012
Източник:

Случилото се в редиците на Селта се оказа съвършената опция за удвояване на " кралския " задатък и тя бе употребена в 53-ата минута. Лука Модрич пресече подаване в центъра на терена, след което бързо комбинира с Лукас Васкес. Един от любимците на треньора Зидан незабавно продължи за Марко Асенсио, който резервира нужното самообладание и стреля мощно в средата на вратата.
 Без победител сред Осасуна и Депортиво Алавес в последния мач от Ла Лига за 2020-а година
Без победител сред Осасуна и Депортиво Алавес в последния мач от Ла Лига за 2020-а година

Домакините играха с човек по-малко

Първа голова опция се откри пред Карим Бензема едвам в 64-ата минута. Капитанът на " белия балет " за сефте се измъкна от бранителите на Селта и насочи диагонален шут, който не порази далечния ъгъл на Бланко.

Останалият самичък в офанзивата на Селта - Санти Мина, можеше да направи оставащите мигове от мач надалеч по-интересни, в случай че в 78-ата минута не бе стрелял неопределено около вратата на Куртоа.
 Снимка 512010
Източник:

До края срещата просто се доиграваше и по този начин " лос меренгес " се поздравиха със своята победа №11 от началото на акцията.
 Реал Сосиедад победи Атлетик (Билбао) и излезе под номер 3 в Испания
Реал Сосиедад победи Атлетик (Билбао) и излезе под номер 3 в Испания

Минимален триумф за гостите в мача

В идващия кръг на Реал следва посещение на предпоследния Осасуна. Селта ще мери сили с различен от мощните отбори в Примера - Виляреал.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР