Реал Мадрид стана последният 1/2-финалист в Купата на Краля след

...
Реал Мадрид стана последният 1/2-финалист в Купата на Краля след
Коментари Харесай

Реал Мадрид обърна Атлетико Мадрид и го изхвърли от Купата на Краля

Реал Мадрид стана последният 1/2-финалист в Купата на Краля откакто завоюва локалното дерби с Атлетико Мадрид с 3:1 след продължения.В 17-а минута Анхел Кореа опита удар от разстояние, само че той мина настрана от вратата на Тибо Куртоа. Само две минути по-късно Молина получи хубава топка на десния фланг и незабавно достави превъзходен пас към Алваро Мората, който нямаше проблем да приключи пред опразнената врата - 1:0 за Атлетико Мадрид.

В 25-а минута Федерико Валверде опита удар отвън наказателното поле по земята, само че изстрелът бе слаб и Ян Облак улови без проблеми. Тони Кроос центрира от директен свободен удар в 31-а минута, а Едер Милитао не съумя да реализира добър контакт с топката от комфортна позиция и Атлетико Мадрид се размина с заплахата.

Втората част стартира с очевидно предимство на Реал Мадрид, като играчите на Карло Анчелоти владееха повече топката и бързаха да провеждат нападания, само че " дюшекчиите " успяваха да се защитат добре, като не допускаха положения пред своята врата. В 54-а минута Федерико Валдерде опита красиво отиграване с пета, след прострелно подаване в наказателното поле от Начо, само че ударът не бе прецизен. Три минути по-късно Бензема се освободи на границата на наказателното поле и стреля с левия крайник, само че Ян Облак направи феноменално избавяне с една ръка, с цел да резервира вратата си суха.

В 73-а минута Атлетико Мадрид получи правото да извърши директен свободен удар на границата на наказателното поле, извоюван от Лемар. Антоан Гризман се нагърби с осъществяването и стреля доста мощно, само че в обсега на Куртоа, който направи блестящо избавяне и мазета в корнер. От последвалия ъглов удар Аксел Витсел се озова на добра позиция и опита атрактивен ножичен удар, само че топката мина около дясната греда на стража на Реал Мадрид.

В 79-а минута Родриго направи свръхестествен самостоятелен пробив, при който преодоля на дрибъл няколко противникови играчи, направи страховит финт и приключи с десния крайник, с цел да изравни резултата - 1:1. Секунди по-късно още веднъж голмайсторът на " Белия балет " опита удар отвън наказателното поле, само че той прелетя малко над напречната греда на Облак.

Шест минути преди края на постоянното време Антоан Гризман бе самичък против вратаря, само че изстрелът му мина над вратата на Куртоа. Останаха и подозрения за засада, която обаче не бе отсъдена. В първата минута на продължението на мача Мемфис Депай нахлу рисково в наказателното поле на Реал Мадрид и опита удар от сложна позиция, само че вратарят на " Белия балет " избави.

В 95-а минута Винисиус Жуниор показва положителни умения и опита удар, само че той бе блокиран на голлинията от бранител, откакто вратарят бе преодолян. От последвалия корнер Антонио Рюдигер се извиси високо, само че изстрелът му с глава мина доста настрана от дясната греда. В рамките на две минути Стефан Савич си изкара два лекомислени жълти картона и бе изпъден. Атлетико Мадрид остана с човек по-малко на терена.

Лука Модрич достави ужасно центриране от директен свободен удар, а Рюдигер скочи за високата топка, само че ударът с глава мина покрай лявата греда. Това бе чудесна опция за Реал Мадрид. След центриране от Марко Асенсио отдясно няколко индивида в бяло не съумяха да осъществят добър контакт с топката, която доближи до Карим Бензема, а нападателят не се поколеба и насочи удар с десния крайник, който се озова в мрежата на Атлетико - 2:1 за Реал Мадрид, а в последните секунди Винисиус оформи крайното 3:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР