Реал (Мадрид) срази вечния съперник Барселона с 2:0 на своя

...
Реал (Мадрид) срази вечния съперник Барселона с 2:0 на своя
Коментари Харесай

Реал пак срази Барса и взе десета Суперкупа на Испания

Реал (Мадрид) съкруши безконечния противник Барселона с 2:0 на своя " Сантяго Бернабеу " в реванша за Суперкупата на Испания и с общ резултат 5:1 от двата мача завоюва трофея за десети път в историята. Каталунците обаче остават рекордьори с 12 трофея. Марко Асенсио (4) и Карим Бензема (39) вкараха головете, а в 33-ата минута Лукас Васкес нацели гредата, която на два пъти бе правилен асистент и на " кралския " клуб след удари на Лионел Меси и Луис Суарес след почивката.

Асенсио стартира титуляр на мястото на санкции Кристиано Роналдо, а Лукас Васкес получи късмет за изява на позицията на Гарет Бейл. На аварийна пейка на „ белия балет ” бяха оставени и още двама от титулярите в първия мач - Иско и Каземиро, който въпреки всичко се появи в игра след почивката. Сержи Роберто пък игра на мястото на контузения Андрес Иниеста за гостите.

През първата част Реал доминираше изцяло и още в 4-ата минута Марко Асенсио вкара доста хубав гол с шут от към 30 метра. 21-годишният халф бе вкарал феноменално попадение и в първия мач за 3:1 на „ Камп Ноу ”, а в този момент още веднъж не остави шансове за вратаря Марк-Андре тер Щеген. В 7-ата минута публиката на " Сантяго Бернабеу " развя бели кърпички в символ на противоречие с наказването за 5 мача на Кристиано Роналдо.

Последваха пропуски на Меси за гостите и Асенсио за " белите ", а в 33-ата минута Лукас Васкес нацели гредата след удар от близка отдалеченост.

" Белият балет ” продължи да превъзхожда каталунците и в 39-ата минута френският нападател Карим Бензема мина зад тила на своя съотечественик Самюел Юмтити, след което с прелестен удар удвои задатъка на домакините пред погледа на бранителя.

След почивката в 52-ата минута Меси бе покрай гол за Барса, само че този път напречната греда бе в помощ на „ кралския ” клуб. Малко по-късно Бензема нахлу в наказателното поле на гостите и насочи мощен удар, само че Тер Щеген се намеси и предотврати нов гол във вратата си. Жерард Пике пък бе сменен и вместо него мача за гостите доигра Нелсон Семедо.

В 64-ата минута Сержи Роберто се размина с топката на границата на вратарското поле след центриране на Андре Гомеш. Каталунците продължаваха да работят мудно и и нямаха никакъв шанс при офанзивите си. В 71-ата минута Меси насочи удар и Кейлор Навас избави, а при добавката с глава Луис Суарес прати топката в страничната греда. Три минути по-късно Меси още веднъж не бе прецизен, пращайки топката над вратата.

Мачът се доигра в умерено движение без някакви съществени положения за гол пред двете порти. Така в последна сметка след двете си победи Реал закономерно завоюва за десети път Суперкупата на Испания.

РЕАЛ (МАДРИД) - БАРСЕЛОНА 2:0
(в първата среща 3:1, общ резултат 5:1)
1:0 Марко Асенсио (4), 2:0 Карим Бензема (39)


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР