Реал Мадрид спечели с 2:1 първия мач с Байерн (Мюнхен)

...
Реал Мадрид спечели с 2:1 първия мач с Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

Баварската машина се счупи и Реал се възползва да потегли към финала

Реал Мадрид завоюва с 2:1 първия мач с Байерн (Мюнхен) от 1/2-финала в Шампионската лига. “Белият балет” победи като посетител на “Алианц Арена” и направи огромна крачка към финала в Киев. Йошуа Кимих изведе домакините напред в 28-ата минута, само че в 44-ата Марсело изравни, а в 57-ата минута Марко Асенсио донесе цялостен поврат на гостите. Баварците обаче има защо да съжаляват, защото пропуснаха куп положения в дуела и заслужаваха да реализират по-добър резултат. За това развиване на мача значително спомогна и фактът, че Ариен Робен и Джером Боатенг напуснаха наложително дуела поради травми още през първото полувреме и станаха следващите значими играчи на немския гранд, които влизат в лазарета.

Домакините излязоха с Роберт Левандовски на върха на офанзивата, а в предни позиции поддръжка му оказваха още Франк Рибери, Томас Мюлер и Ариен Робен.

TEAM NEWS: James Rodríguez starts for Bayern with Thiago Alcántara on the bench. Franck Ribéry, Thomas Müller & Arjen Robben line up behind Robert Lewandowski...#UCL pic.twitter.com/oF6Anu809k
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 25, 2018
За Реал пък триото в офанзива бе формирано от Кристиано Роналдо, Лукас Васкес и Иско, а в средата на терена действаха Лука Модрич, Тони Кроос и Каземиро.

TEAM NEWS: Isco & Lucas Vázquez join Cristiano Ronaldo in the Real Madrid attack, with Karim Benzema & Gareth Bale on the bench...#UCL pic.twitter.com/zXiHB1Mtgr
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 25, 2018 Мачът стартира вихрено и в 3-ата минута играчите на Байерн желаеха дузпа за игра с ръка на Даниел Карвахал в наказателното поле, само че топката го удари по-скоро в рамото и съдията реши, че няма да уточни бялата точка.

За страдание на мюнхенци, Ариен Робен получи травма и се наложи да бъде сменен още в 8-ата минута от Тиаго Алкантара.

Първият прецизен удар към една от двете порти бе на Рафиня в 19-ата минута, само че топката попадна право в ръцете на Кейлор Навас, който решително улови.

В 24-ата минута сериозна неточност на Рафиня в наказателното поле разреши на Карвахал да насочи мощен шут по посока на вратата, само че Свен Улрайх избави.
 Байерн (Мюнхен) - Реал Мадрид @@@
В 28-ата минута Байерн откри резултата. Германците проведоха светкавична контраофанзива по дясното крило. Кимих получи на скорост и излезе на стрелкова позиция, след което от дребен ъгъл съумя да прати кълбото в мрежата.

Само минута по-късно Байерн провежда нова забавна офанзива, като Левандовски падна в наказателното поле след конфликт с неприятелски състезател, само че и този път съдията не видя съображение за дузпа.
 Байерн (Мюнхен) - Реал Мадрид @@@
В 34-ата минута Франк Рибери направи непростителен пропуск. Той бе изведен самичък против вратаря отляво, само че пое топката извънредно нескопосано и я подари на противника.

Проблемите пред Байерн обаче продължиха да се натрупат. Втори футболист на домакините напусна наложително игра поради травма. Жером Боатенг бе сменен от Никлас Зюле.

100 - Joshua #Kimmich has scored the 100th @ChampionsLeague goal in Jupp Heynckes managerial career Milestone. #FCBRMA @FCBayernEN @FCBayernUS pic.twitter.com/PWLOj3D3gL
— OptaFranz (@OptaFranz) April 25, 2018
В 41-ата минута след центриране от корнер Левандовски с глава продължи към Матс Хумелс, който опита акробатичен удар от близко, само че той мина над напречната греда.

Минута по-късно Томас Мюлер бе открит с отлично центриране в пеналта, той стреля мощно от воле, само че бранител в последния миг съумя да предотврати съвсем сигурен гол.

В 44-ата минута Реал стигна до равнене съвсем от нищото. При една привидно безвредна обстановка пред наказателното поле няколко играчи се разминаха с топката, която попадна на крайници на Марсело, а той със мощен и акуратен удар по земя не остави шансове на вратаря за 1:1.
 Байерн (Мюнхен) - Реал Мадрид @@@
В последната минута на полувремето баварците получиха фаул на добра позиция пред наказателното поле, Хамес Родригес центрира за Левандовски, който насочи прекрасен изстрел с глава и Кейлор Навас много мъчно укроти топката.

В добавеното време след центриране от корнер Томас Мюлер стреля от близко, само че шансът още веднъж покри Реал и кълбото мина настрана от вратата.

Зинедин Зидан реши да направи смяна на поувремето и на мястото на Иско се появи Марко Асеснио. Това се оказа добър ход. В 57-ата минута Рафиня направи груба неточност при изнасянето на топката и безусловно я подари на противника. Реал мигновенно се втурна в бърза контраофанзива, Асенсио получи самичък против вратаря и невъзмутимо означи за 1:2.
 Байерн (Мюнхен) - Реал Мадрид @@@
Две минути по-късно Байерн можеше да се върне в мача. Франк Рибери финтира няколко бранители и насочи мощен удар от близко, само че Навас съумя да избави.

В 63-ата минута съвсем по еднакъв метод Рибери стреля мощно и още веднъж Навас бе последна бариера пред гола.

В 66-ата минута се стигна до ужасно безредие в наказателното поле на Реал, Мюлер и Левандовски от близко не съумяха да отбележат, а в следствие Рамос изблъска в тил нападателя на домакините, само че още веднъж дузпа не бе отсъдена.

Две минути по-късно още веднъж Рибери стреля по диагонала, само че настрана от вратата.
 Байерн (Мюнхен) - Реал Мадрид @@@
В 71-ата минута Кристиано Роналдо получи превъзходен пас зад отбраната и означи гол, само че ясно се видя, че си оказа помощ с ръка при преодоляването на топката и попадението не бе зачетено.

В 76-ата минута Карим Бензема открадна една топка и нахлу в наказателното поле, като единствено блестящата интервенция на Улрайх попречи да се стигне до нов гол.
 Байерн (Мюнхен) - Реал Мадрид @@@
В 88-ата минута Байерн пропусна следващата си златна опция. Левандовски бе изведен зад отбраната, само че нетипично за него пропусна да вкара във вратата от чудесна позиция.

В последна сметка Реал си потегли повече от удовлетворен от гостуването си в Мюнхен и ще има отлична шампионата преднина преди реванша на собствен терен. Ответният мач на " Сантиаго Бернабеу " е на 1 май. В днешния мач пък бе спряна рекордната серия от 11 следващи мача с гол на Кристиано Роналдо.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ФОТОГАЛЕРИЯ
Шампионска Лига 1/2 кръг, сряда 25 април  Байерн (Мюнхен) 1:2краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР