Реал Мадрид спечели с 1:0 титаничния финал на тазгодишната Шампионска

...
Реал Мадрид спечели с 1:0 титаничния финал на тазгодишната Шампионска
Коментари Харесай

Реал Мадрид е новият крал на Европа!

Реал Мадрид завоюва с 1:0 титаничния край на тазгодишната Шампионска лига против Ливърпул. Винисиус Жуниор вкара попадението за триумфа на „ лос бланкос “ към четвърт час след началото на втората част.

В 21-ата минута Мане нацели десния непряк дирек на вратата на „ Белия балет “. Куртоа също имаше принос топката да не влети в мрежата му, закачайки я с върха на пръстите си.

Минути преди края на частта Бензема означи след същински карамбол с присъединяване на Фабиньо, Валверде, Алисон и Конате, само че реферът Тюрпен не зачете попадението след помощ от ВАР стаята.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид е новият крал на Европа!
През втората част на срещата картинката не се промени – мърсисайдци нападнаха, а испанците се отбраняваха. Вратарят на „ лос меренгес “ - Тибо Куртоа, изнесе свръхестествен мач и на няколко пъти спря опитите най-много на Мохамед Салах да означи за своите.

Началото на финала се забави с над 30 минути, а повода бе, че почитателите на мърсисайдци са излязли прекомерно късно от плануванаъа за тях почитател зона и след това са провокирали конфликти с парижката полиция.

Два от най-титулуваните клубове на Стария континент спорят за най-ценното клубно отличие на именития „ Стад дьо Франс”. Главен арбитър на конфликта сред „ алените “ и „ белите “ е франзуцинът Клеман Тюрпен.

Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид е новият крал на Европа!

Срещата стартира в извънредно динамично движение, само че не даде голови положения в първите десетина минути. Точно тогава обаче Салах имаше късмет да открие, само че мощният му удар от 13-14 метра мина над вратата. Минути по-късно египтянинът имаше нов късмет - Арнолд навлезе добре в наказателното и насочи подаване към него. Салах, на чийто тил бе Милитао насочи удар в долния ляв ъгъл, но белгийският пазач на вратата на мадридчани отрази.

Половин минута по-късно Тиаго Алкантара опита фалцов изстрел от дъгата, само че той не представляваше сериозна заплаха за Куртоа.

Отново Салах опита шанса си към четвърт час след началото, стреляйки мощно, само че за следващ път Куртоа отрази с опитност. Един от най-активните за " алените " - Арнолд, също имаше опция да стреля, само че неопределено.

Канонадата пред вратата на " кралете " не спираше - Мане залъга двама съперници и стреля, а Куртоа с върха на пръстите си отклони топката в десния непряк дирек.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид е новият крал на Европа!

В 34-ата минута Куртоа още веднъж трябваше да се намесва - Салах стреля нелошо с глава след центриране отдясно. 60 секунди по-късно Винисиус проби в наказателното на британския отбор, само че кълбото бе избито от краката му. Шест минути преди края на полувремето Хендерсън опита изстрел след отбита от корнер топка, само че не бе задоволително прецизен.

Отвъд 40-ата минута пристигна първият действителен късмет за мадридския клуб. Бензема получи дълъг пас, извел го самичък против Алисон, французинът залъга бразилеца и Робъртсън и понечи да подаде, а при паса му се получи същинска блъсканица с присъединяване на Валверде, Фабиньо, Алисон и Конате, след която топката отиде у нападателя, който я вкара във вратата. След дълъг видео обзор обаче попадението не бе зачетено.

Със самото начало на втората част Ливърпул можеше да открие. Арнолд центрира доста добре отдясно, само че Диас се размина с топката на броени метри от вратата.

Малко преди да измине четвърт час от началото на второто полувреме " лос меренгес " удариха. Многоходова композиция на мадридчани приключи с ниско прострелно подаване на Валверде, който откри Винисиус на единствено няколко метра от вратата, а за бразилеца остана единствено да вкара топката в полупразната врата.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид е новият крал на Европа!

Отговорът на " алените " не закъсня - няколко минути след попадението на младока Салах стреля фалцово в далечния ъгъл, но Куртоа още веднъж внимаваше и с една ръка избави красивия шут.

Малко по-късно още веднъж Салах бе развенчан от Куртоа. Влезлият като запаса Жота смъкна топката с глава към египтянина, който от нулев ъгъл опита да означи, само че някогашният вратар на Челси отхвърли да бъде преодолян.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид е новият крал на Европа!
" Лос бланкос " отвърнаха на настъплението на англичаните със заучено състояние, при което Каземиро не се ориентира добре и сбърка с паса, вместо да нанесе удар от чиста позиция. Дейвид Алаба пък се прояви с фантастична интервенция в 79-ата минута, предотвратявайки удар от близка отдалеченост. Секунди по-късно топката едвам не навести вратата на Куртоа по малко инцидентен метод.

Поредната чиста обстановка за Ливърпул пристигна в 83-ата минута и за кой ли път в срещата предложи конфликт Салах - Куртоа. Египетската суперзвезда стреля от хубава позиция с десния си крайник, само че резултатът бе еднакъв: белгиецът си завоюва овации, демонстрирайки страховит инстикт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР