Реал“ (Мадрид) спечели първия полуфинал от Шампионската лига с 2:1

...
Реал“ (Мадрид) спечели първия полуфинал от Шампионската лига с 2:1
Коментари Харесай

Зидан: Доволни сме от резултата, но имахме доста проблеми

„ Реал “ (Мадрид) завоюва първия полуфинал от Шампионската лига с 2:1 против „ Байерн “ в Мюнхен, само че старши треньорът на испанците Зинедин Зидан е безапелационен, че още е доста рано да се мисли за класирането на финала.

Испанците и през предишния сезон завоюваха със същия резултат на " Алианц Арена " на четвъртфиналите, само че германците изравниха общия резултат след 2:1 в постоянното време на реванша на " Бернабеу ". Реал продължи напред след три безответни попадения в продълженията, а в следствие стигна и до купата.

Наставникът на „ белия балет “ Зинедин Зидан разгласи, че е удовлетворен от резултата, само че към момента нищо не е решено.

" Много сме удовлетворени от резултата, само че би трябвало да признаем, че имахме много проблеми по време на мача, изключително през първото полувреме. Не беше елементарно, тъй като противникът владееше повече топката, сътвори положения, само че значимото е, че устояхме. Нищо не е решено. Напълно допустимо е „ Байерн “ да ни победи на " Бернабеу ", само че ние сме щастливи, че спечелихме с 2:1 в Мюнхен. Голът на съперника пристигна след поредност от неточности, не е отговорен единствено Навас. Той се оправи ужасно след почивката. Имахме известни проблеми при контрола на топката. Рибери направи страховит мач за „ Байерн “.

Смятам, че след почивката се представихме по-добре и контролирахме мача. Обичаме да играем като посетители в Шампионската лига. Много сме стимулирани, само че сме наясно, че ни следва извънредно тежък реванш и би трябвало да се преборим. След семейството на Ювентус (1:3 в реванша от четвъртфиналите след 3:0 като гост) знаем, че ще би трябвало да подходим към този резултат в Мюнхен по напълно друг метод, тъй като в противоположен случай може още веднъж да страдаме ", разяснява Зидан.

Старши треньорът на „ Байерн “ Юп Хайнкес не скри разочарованието си от домакинското проваляне.

„ Имахме толкоз доста положения, необичайно е. Не помня различен път да сме създавала толкоз обстановки в полуфинален мач, изключително против тим като Реал Мадрид. Липсваше ни акуратност при завършващия удар, а в това време подарихме две попадения на противника. Принудителните смени на Робен и Боатенг бяха удар за нас, а по-късно тъкмо преди почивката допуснахме и малоумен гол.

Трябваше да се оправим по-добре в зародилите компликации в хода на мача. На толкоз високо равнище не може да допускаш такива неточности в защита и би трябвало да бъдеш по-ефективен, когато стигнеш до шансове пред противниковата врата.

Не заслужавахме да загубим. Вярвам в момчетата и не сме се предали. Победителят се взема решение след два мача, тъй че има още минимум 90 минути. В Мадрид ще създадем всичко по силите си, с цел да стигнем до нужния ни резултат ", сподели Хайнкес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР