Реал (Мадрид) спечели Купата на краля за 20-и път в

...
Реал (Мадрид) спечели Купата на краля за 20-и път в
Коментари Харесай

Реал - Осасуна 2:1: След девет години лос бланкос отново триумфират с Купата на Краля, Родриго герой за мадридчани

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Реал (Мадрид) завоюва Купата на краля за 20-и път в историята, откакто победи с 2:1 " Осасуна " на „ Естадио де Ла Картуха “ на финала в Севиля. Героят за „ кралския клуб “ бе Родриго, който вкара и двата гола за триумфа. Със своите 22 години и 117 дни бразилецът се трансформира и в най-младия от " Белия балет ", разписал се във финала за Купата на Испания от началото на века. За отборът от Памплона това е втори изгубен край в шампионата след провалянето от Бетис с 1:2 преди 18 години и по този начин остава без отличие в 102-годишната си история.

За " Реал " това бе 40-и край в шампионата, като отборът не бе триумфирал в конкуренцията от сезон 2013/14, когато ментор бе още веднъж Карло Анчелоти. " Лос бланкос " са на трето място по титли в шампионата след рекордьора " Барселона ", който е с 31 и " Атлетик " (Билбао) с 23.

По пътя към спечелването на Купата мадридчани отстраниха поредно " Атлетико " (Мадрид) на четвъртфиналите и " Барселона " в идната фаза.

Тимът на Анчелоти поведе още две миннути след първия съдийски сигнал, когато Винисиус асистира феноменално на сънародника си Родриго, който се разписа. В идващите минути играчите на „ лос рохийос “ насочиха няколко удара, само че не стигнаха до попадение. Все отново " Осасуна " изравни в 58-ата минута, посредством Лукас Торо, който с мощен удар пред наказателното поле възвърне равенството. " Реал " обаче бързо подвигна оборотите и си върна преднината. В 70-ата Тони Кроос опита изстрел, само че след рикошет топката стигна до Родриго, който още веднъж бе прецизен от близко и вкара второто си попадение. До края " Реал " не позволи изненада и стигна до третия си трофей, откакто по-рано през сезона завоюва Суперкупата на Европа и международното клубно състезание. Тимът е на полуфинал в Шампионската лига, където ще срещне " Манчестър сити ", а първият конфликт е във вторник.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР