Реал Мадрид снощи за пореден път показа, че ШЛ е

...
Реал Мадрид снощи за пореден път показа, че ШЛ е
Коментари Харесай

Реал развинти Ливърпул, а Сити измъкна победа от Дортмунд в 90-ата в спектакли на 1/4 финалите в ШЛ

Реал Мадрид нощес за следващ път сподели, че ШЛ е негов шампионат. Градндът завоюва с 3:1 първия четвъртфинален конфликт против Ливърпул. Най-много аплодисменти в спектакъла обра Винисиус, който осъществя два гола за " кралете ". А един добави Марко Асенсио. В началото на второто полувреме Мохамед Салах вкара гол на непознат терен, който дава вяра на отбора на Юрген Клоп. Реваншът на " Анфийлд " е на 14 април, сряда от 22:00 часа.

Двубоят стартира с опит на Карим Бензема да осъществя. Французинът се пребори за една топка и изпревари Кабак. Той стреля с левия крайник, само че Алисон прикова топката в обятията си. В идващите минути от първото полувреме двата тима действаха внимателно и гледаха по-скоро да не създадат някоя съдбовна неточност.

В 27-ата минута Реал Мадрид поведе в резултата. Германският халф на " кралете " Тони Кроос даде талантлив пас от повече от 30 метра. Винисус употребява скоростта си и се отскубна от отбраната на Ливърпул. Той овладя топката с гърди, напредна и не остави шансове на Алисон за 1:0.

В 36-ата минута Реал Мадрид вкара втори гол в мача. Тони Кроос още веднъж опитва дълъг пас, както и при първото попадение. Тренд Александър-Арлонд опита да върне с глава към вратаря Алисон, само че сбърка съдбовно откакто подари топката на Марко Асенсио. Той пое кълбото, отстрани вратаря и осъществя на празна врата.

Юрген Клоп се опита да реагира откакто още в 41-ата минута пусна Тиаго Алкантара на мястото на Наби Кейта. Но вместо това Реал можеше да вкара и трети гол. Нова безобразна неточност в отбраната на Ливърпул разреши на Марко Асенсио да стреля, само че френският нападател не съумя да уцели вратата.

В началото на второто полувреме Ливърпул се разсъни. " Червените " заиграха по-уверено и започнаха да нападат повече. И това даде резултат в 51-ата минута. Тогава Диого Жота проби доста добре през центъра. Той опита да стреля падайки, само че вместо това подаде към Мохамед Салах. Египтянинът овладя, стреля, топката рикошира от Тибо Куртоа удари се в напречната греда и влезе във вратата му. Попадението бе прегледано от ВАР за засада, се оказа, че такава нямаше.

Реал Мадрид се окопити след позволения гол. Тони Кроос опита шанса си в 61-ата минута откакто получи пас от Марко Асенсио. Ударът му с левия крайник обаче мина над вратата.

Чудесна многоходова акция сред Робъртсън, Жота и Мане приключи с удар на последния. Топката обаче бе избита в корнера. След осъществяването на ъгловия удар обаче Реал Мадрид направи страхотна контрааката. Марко Асенсио обаче единствено трябваше да подаде топката към нахлуващия Бензема, само че той се забави.

В 65-ата минута шоуто продължи. Лука Модрич нахлу към наказателното поле и подаде чудесно топката към Винисиус. Бразилският нападател на " кралетата " стреля незабавно по земя. Топката обаче изненада вратаря Алисон, който я видя в последния миг, легна на плонж, само че не съумя да я избие.

Реал продължи да търси головете. Винисиус проби през центъра и откри Бензема. Французинът овладя топката и стреля по земя в 71-ата минута. Алисон Бекер обаче уволи топката.

В идващите минути двата тима действаха много внимателно на терена. Реал одобри играта в своята половина и разчиташе на контраатаки, до момента в който Ливърпул се опита да осъществя още едно попадение. Но нито едното от двете не се получи и Реал завоюва първия мач с 3:1.

По същото време се изигра и различен четвъртфинал - този в Англия сред Ман Сити и Борусия Дортмунд. Домакините измъкнаха нежен задатък от 2:1 с голове първоначално и в самия завършек на мача на на Де Бройне и Фил Фодън. Между тези попадения за гостите скъп гол осъществя Марко Ройс, с което реваншът на немска земя става меко казано завладяващ.

Днес са останалите срещи в ШЛ в тази фаза. В тях Порто среща вкъщи Челси, а настоящия отличник Байерн и ПСЖ ще играят в Германия повтаряне на финала от предишния сезон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР