Реал Мадрид се върна поне до утре на върха в

...
Реал Мадрид се върна поне до утре на върха в
Коментари Харесай

Родриго и Белингам изведоха Реал Мадрид на върха в Ла Лига

Реал Мадрид се върна най-малко до на следващия ден на върха в Примера дивисион с помощта на успеха с 3:0 над Кадис в 14-ия кръг на Ла Лига. Два гола за триумфа вкара Родриго, а едно попадение добави Джуд Белингам. Освен че вкара два пъти и към този момент има пет попадения през сезона, бразилското крило направи и асистенция на Белингам, който в 74-ата минута оформи крайното 3:0 за гостите.

С този триумф Кралския клуб събира 35 точки и има 1 повече от сензацията Жирона, която на следващия ден приема Атлетик Билбао. Също по този начин футболистите на Карло Анчелоти евентуално са доста по-доволни от обстоятелството, че поведоха с 4 точки пред огромния си противник в исторически проект Барселона, който направи предния ден тъждество с Райо Валекано, и също с толкоз пред Атлетико Мадрид.

Мадрид получи тежки удари през последните две седмици, като Винисиус Жуниор и Едуардо Камавинга получиха дълготрайни травми, присъединявайки се към Тибо Куртоа, Едер Милитао и Орелиен Чуамени в лазарета. Но Анчелоти няма учредения да се оплаква от неналичието на класа, откакто пусна Тони Кроос отбранителен халф и върна в стартовите 11 ветерана-плеймейкър Лука Модрич, за който това беше пети мач като титуляр в Ла лига. Белингам също се завърна, откакто пропусна два мача в лигата заради травма в рамото.

Кадис не се съобщи през цялото време и имаше своите шансове, като да вземем за пример този на Крис Рамос, забил свиреп изстрел с глава минути преди първото попадение на Родриго в 14-ата минута. След като гостите поведоха, украинският им вратар Андрий Лунин избави с котешка реакция мощен изстрел на Рохер Марти.

В началото на второто полувреме Родриго можеше да удвои, само че пропусна поради недоразумение. Той обаче реализира втория си удар задоволително скоро, още един прекрасен удар след дрибъл в наказателното поле. След като Макси Гомес пропусна превъзходен късмет за домакините, въодушевеният Родриго създаде и третото попадение, дело на Джуд Белингам с невисок удар към вратата с левия крайник.

Реал Мадрид приема Наполи в сряда в Шампионската лига, откакто към този момент се класира напред, само че желае да запечата първото място в своята предварителна група.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР