Реал Мадрид се раздели подобаващо с една от най-големите легенди

...
Реал Мадрид се раздели подобаващо с една от най-големите легенди
Коментари Харесай

Бензема: Никога няма да забравя Реал Мадрид, сбъднах детската си мечта

Реал Мадрид се раздели уместно с една от най-големите митове в клубната си история: Карим Бензема. Това стана на специфична гала въз основата на мадридчани във “Валдебебас ” през днешния ден по обяд.

Тържественото събитие стартира с излъчването на дълготрайно видео на някои от най-хубавите моменти на Бензема като футболист на Реал Мадрид.

“Днес е доста сложен ден за мен, в който ми се явяват мемоари и страсти, които сме претърпели дружно през последните 14 години. От съобщаването на напускането на Карим насам видях голямо възприятие на горест измежду футболните последователи, които са изпитали страсти поради магията на състезател като Карим. Видяхме те по какъв начин правиш невероятни неща с нашата емблема в най-различни места по света. Всички ние сме доста горди с теб. Дойде много млад, само че се трансформира в знак и в една от нашите най-големи митове. Ти си един друг футболист и е правилно, че някои хора се забавиха с това да те схванат. Ти си пример за отборна игра, покорност, предимство и водачество ", сподели президентът Флорентино Перес.

С Реал Мадрид 35-годишният нападател завоюва пет пъти Шампионската лига, четири пъти купата в Испания, четири пъти Суперкупата на Европа и пет пъти Световното клубно състезание.

" Днес не си потегля следващият състезател, а се сбогува един от най-невероятните футболисти в нашата история. Карим, ти си пример за държание и професионализъм в нашия клуб. Като президент би трябвало да ти кажа, че след толкоз доста години по този начин и не не открих мотив да кажа даже едно “но ” за твоето държание. Ти си заслужи правото самичък да определяш своето бъдеще. Едно бъдеще, което принадлежи единствено на теб, тъй че би трябвало да го уважим. Благодаря, Карим, за тази история за обич към футбола, която преживяхме дружно и която към този момент е във вечността ”, съобщи в своята тирада още Перес, който по-късно се прегърна с нападателя.

“Трудно е да приказвам с толкоз страсти, само че бих желал да благодаря на Реал Мадрид и моите съотборници. Благодаря и на теб, президенте, и то доста. Ти ми се довери, когато бях единствено на 21 години. Това беше един хубав път в моята кариера. Имах шанса да сбъдна детската си фантазия ", с тези думи се обърна Бензема към президента на Реал Мадрид.

" Никога няма да не помни Реал Мадрид. Невъзможно е, въпреки всичко това е най-хубавият клуб в историята. Но имам вяра, че в този момент е моментът да си потегли и да опозная друга история. Към Карло Анчелоти. Научих доста от теб. Благодаря ти за всичко. Исках да приключа в Реал Мадрид, само че от време на време животът ти дава други благоприятни условия. Това е доста мъчно решение, което взех с моето семейство. Но в никакъв случай няма да не помни Реал Мадрид. Този клуб вечно ще бъде част от моето семейство, посредством и на почитателите. Аз съм индивидът, който съм, поради този клуб. Благодаря на всички ”, показа още голмайсторът.

Перес връчи специфична значка на Бензема, като церемонията приключи с обща фотография на играча с всички специфични посетители, измежду които бяха клубни ръководители, наставникът Карло Анчелоти, редица футболисти като Тибо Куртоа, Начо Фернандес, Лука Модрич и Лукас Васкес, както и клубни митове като Роберто Карлош, Алваро Арбелоа и Раул Гонсалес.

Основната причина за решението на Бензема да напусне обичания си клуб е офертата от саудитския Ал-Итихад, където за най-малко две години ще прибере минимум 200 млн. евро. Там той ще бъде противник на дългогодишния си сътрудник в офанзива на мадридчани Кристиано Роналдо.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР