Реал Мадрид се провали тотално през първата половина от сезона

...
Реал Мадрид се провали тотално през първата половина от сезона
Коментари Харесай

Реал е в невиждана криза, сочи статистиката


Реал Мадрид се провали тотално през първата половина от сезона в Ла Лига и рецесията в отбора няма аналог в новата история на клуба. Статистиката показва няколко доказателства за това.

След провалянето от Виляреал в събота грандът от Мадрид отстъпва на водача Барселона с 16 точки. Ако каталунците победят Реал Сосиедад в Сан Себастиан през днешния ден, ще усилят преднината си на 19 точки, а Реал ще "подобри" антирекорда от времето на Жозе Моуриньо, когато в хода на сезона изоставаше от първата позиция с 18 точки. Има и възможност "кралският клуб" да се окаже по-близо до зоната на изпадащите (17 точки), в сравнение с до лидерската позиция (19). В първия стадий от сезон 2017/2018 Реал загуби 22 точки, като претърпя 4 провали, а още пет срещи приключиха наедно. За целия минал шампионат "белият балет" загуби общо 21 пункта. Дори и да завоюва всичките си последващи дуели, отново не може да събере 93 точки, с които стана отличник на Испания през 2017 година Вече в две следващи срещи футболистите на Реал не съумяват да вкарат гол на своя стадион "Сантяго Бернабеу" (0:3 против Барселона и 0:1 против Виляреал). За последно сходно нещо се е случвало с "кралския клуб" през сезон 2006/07, когато на собствен терен губи от Леванте (0:1) и след това прави нулево тъждество с Бетис. Освен това, Реал за първи път от 2009 година пада вкъщи в два следващи мача.

Магията "Бернабеу" очевидно към този момент не оказва помощ на тима на Зизу.

През сезон 2015/2016 Реал под управлението на Рафаел Бенитес печели 37 точки след 19 кръга от Примера, а това е с пет точки повече от актива на тима в сегашния миг. Бенитес е уволнен при започване на януари поради незадоволителните резултати и мястото му заема Зинедин Зидан, който до тогава е ментор на младежкия отбор.

Сега даже и да победят Леганес в отсрочения мач, мадридчани отново ще имат по-лоши индикатори от тези на Бенитес.

Притеснително е и това, че Реал в този момент пада от противници от равнището на Жирона. "Белият балет" през есента за първи път гостува на "Монтиливи" и падна с 2:1, за наслада на 13 382 фенове по трибуните (пълен капацитет). Виляреал пък записа първа победа на "Бернабеу" (1:0), а Бетис също с 1:0 прекъсна отрицателна серия в леговището на гранда, която продължи 19 години.

Отборът на Зидан в този момент е на 4-о място в подреждането с 32 точки, единствено една повече от Виляреал. От бъдещи неточности на Реал е подготвен да се възползва и тимът на Севиля, който е шести с 29 т. Така на доктрина съществува възможност Реал даже да не откри място в евротурнирите за идващия сезон, което надали ще се случи, само че е допустимо. Играчите на "белия балет" пък признават, че отбраната на купата към този момент е непостижима задача, само че са длъжни да попаднат в Топ 4. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР