Реал Мадрид се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на

...
Реал Мадрид се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Реал детронира Сити след дузпи, Байерн спря Арсенал

Реал Мадрид се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига, откакто в профил настоящия притежател на трофея Манчестър Сити след 1:1 в реванша и 4:3 при осъществяването на дузпи. Първият конфликт в Мадрид бе приключил при зрелищно тъждество 3:3.


За разлика от предходната година, когато „ жителите “ безусловно отнесоха Кралския клуб на реванша на „ Етихад “, този път възпитаниците на Карло Анчелоти излязоха по-концентрирани и солидни, като поведоха в резултата след 12 минути игра, а прецизен бе Родриго. След по-бавното начало, домакините понатиснаха и сътвориха работа на Андрий Лунин, който един път бе затрупан и от напречната греда след изстрел с глава на Ерлинг Холанд. В последна сметка, „ белият балет “ се отдръпна на отмора с гол преднина. След 15-минутната пауза играчите на Пеп Гуардиола продължиха да натискат и закономерно стигнаха до изравнително попадение посредством Кевин Де Бройне в 76-та минута. Редовното време и продълженията приключиха по този метод, а Холанд и Де Бройне бяха сменени в спомагателните 30 минути.

Това сякаш изигра неприятна смешка на носителите на трофея, макар че преимуществото след първите наказателни удари бе на тяхна страна, откакто ветеранът Лука Модрич се провали от бялата точка, а Хулиан Алварес бе прецизен. Последваха обаче пропуски на Бернардо Силва и Матео Ковачич, до момента в който испанският исполин не сбърка посредством Джуд Белингам и Лукас Васкес. Точните осъществявания продължиха и макар че Едерсон не трепна, същото стори и Антонио Рюдигер, който прати Реал в последните четири на шампионата.

Там Кралският клуб ще има добре прочут противник през годините – баварският гранд Байерн Мюнхен, който надделя Арсенал с минималното 1:0 на реванша в Мюнхен и продължава напред с общ резултат 3:2.


„ Артилеристите “ ловко пресираха преди почивката, само че по този начин и не съумяха да преодолеят стража Мануел Нойер. След паузата възпитаниците на Томас Тухел, който разгласи, че напуща клуба след края на сезона, демонстрираха по-добра игра и бяха възнаградени за напъните в 64-та минута, когато Йошуа Кимих се разписа за крайното 1:0. Микел Артета и компания не съумяха да реагират до края на постоянното време и по този метод се простиха с фантазията си за дебютен трофей от конкуренцията.

Така Байерн ще играе с Реал Мадрид, като ще бъде хазаин в първия дуел. В другия полуфинал от ШЛ един против различен се изправят Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР