Реал Мадрид се класира за финал в баскетболната Евролига. Селекцията

...
Реал Мадрид се класира за финал в баскетболната Евролига. Селекцията
Коментари Харесай

Реал Мадрид срещу Везенков и Олимпиакос в спор за трофея от Евролигата

Реал Мадрид се класира за край в баскетболната Евролига. Селекцията на Чус Матео завоюва против Барселона със 78:66 във втория мач от Финалната четворка, която се организира в Каунас. В спор за трофея Реал ще се изправи против Александър Везенков и Олимпиакос. Финалът е в неделя от 20.00 ч. българско време.


Грандът от испанската столица се класира на последния мач в най-силната клубна конкуренция на Стария континент за 20-ти път в историята си. Тимът има общо 10 трофея на най-високо равнище в европейските клубни шампионати.

Защитник №1 в Евролигата през този сезон Еди Таварес бе доста потребен за Реал Мадрид и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 15 битки плюс 4 чадъра. Марио Хезоня добави 14 и 9 битки. Серхио Родригес завърши с 12 точки и 5 асистенции. Найджъл Уилямс-Гос записва 10.

Алекс Абринес бе най-резултатен за Барселона с 16 точки. Николас Лапровитола финишира с 12. Кайл Курич остана с 11 точки.

Каталунците натрупаха задатък от 9 точки за 42:33, само че Серхио Люл понижи пасива на своя отбор до 36:42. След паузата мадридчани усилиха оборотите и със серия от 15-0, водени от Еди Таварес, обърнаха до 58:55 след 30 минути игра. В последната четвърт Барса изравни за 58:58, само че Реал взе нещата в свои ръце и посредством Марио Хезоня и Серхио Родригес стигна до триумфа.

Барселона ще играе за бронзовите медали в Евролигата за втора поредна година. На 21 май (неделя) от 17.00 ч. тимът на Шарунас Ясикевичус ще има за противник Монако. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР