Реал (Мадрид) се измъчи за 1:0 срещу Гранада на Сантяго

...
Реал (Мадрид) се измъчи за 1:0 срещу Гранада на Сантяго
Коментари Харесай

Реал с трудна, но много важна победа над Гранада

Реал (Мадрид) се изтеза за 1:0 против Гранада на " Сантяго Бернабеу " в мач от 23-ия кръг в Ла Лига. Попадението вкара Марко Асенсио, а отборът му завоюва извънредно значими три точки в битката за купата. Столичани са първи с шест точки пред втория Севиля. Гранада е на 16-а позиция.

Гостите можеха да поведат още в петата минута. Карлос Нева изведе Антонио Пуертас, който шутира, само че Куроа мазета с крайник. Малко по-късно хубаво центриране на Тони Кроос от фаул бе засечено с глава от Иско. Топката обаче срещна тялото на бранител. В 13-ата минута Иско върна към нахлуващия на скорост Марко Асенсио, само че вратарят Луис Максимиано избави удара в близкия му ъгъл.
 Бетис - Виляреал 0:2 в мач от Ла Лига
Битката за Топ 4 в Ла Лига се завърза

Виляреал взе гостуването си на Бетис

Половин час след началото Карлос Нева бе покрай това да си вкара автогол, само че уцели напречната греда.
 Снимка 562566
Източник:

В 33-ата минута ударът на Родриго рикошира в защитник на гостите и излезе в ъглов удар. С наближаването на края на първата част футболистите на Гранада започнаха все по-често да поглежда към вратата на Куртоа.

В 40-ата минута центриране на Луис Мила отдясно откри непокрития Узуни, който обаче се размина с топката. Последваха мощни минути за домакините, като на два пъти вратарят на Гранада трябваше да избива топовни удари на Марко Асенсио и Иско.
 Барселона - Атлетико (Мадрид) 4:2 в мач от Ла Лига
Преобразеният отбор на Барселона развенча първенеца Атлетико в шоу на " Камп Ноу "

" Блаугранас " се настаниха в Топ 4, ветерани и младоци блестят за клуба

Второто полувреме стартира с заплаха пред вратата на гостите, пристигнала след остроумен пас Марсело. Резервата Валверде обаче бе изпреварен от стража на Гранада.

В 56-ата минута пред Лука Модрич се откри опция да приключи, само че не съумя да откри междина в сгъстената отбрана на противника. В 61-ата минута Асенсио шутира от границата на пеналта, само че Максимиано още веднъж избави.
 Снимка 562564
Източник:

Гранада капитулира в 74-ата минута. Марко Асенсио направи беззащитен блестящия до този миг Максимиано с прословут шут за 1:0.
 Селта победи Райо Валекано с 2:0
Селта победи Райо Валекано с 2:0

Двете попадения за домакините бяха дело на Брайс Мендес

Четири минути по-късно, само че съдията анулира отсъдената от него дузпа след инспекция с VAR. Повторенията демонстрираха, че нарушаването против Еден Азар е осъществено пред наказателното поле, а не вътре в него. Седем минути преди края вратарят на Гранада блесна с свръхестествен инстикт, избивайки удар на Марко Асенсио.
 Майорка - Кадис 2:1 в мач от Ла Лига
Две дузпи подариха Майорка със стратегически триумф

Островитяните обърнаха Кадис
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР