Реал Мадрид продължи устрема си към титлата в Ла Лига

...
Реал Мадрид продължи устрема си към титлата в Ла Лига
Коментари Харесай

Реал Мадрид продължи устрема си към титлата в Ла Лига

Реал Мадрид продължи стремежа си към купата в Ла Лига след безапелационен триумф с 4:2 над Осасуна в дуел от 29-ия кръг. Попаденията означиха Винисиус ", Карвахал и Браим Диас. За домакините се разписа Будимир и Муньос в добавеното време.


Хеттрик от асистенции направи Феде Валверде. Винисиус пък има 6 гола в последните 4 мача. Подобно нещо не бе правил от есента на 2022 година, с което към този момент общо са 18 попадения и 8 асистенции в 28 дуела във всички съревнования.

След успеха през днешния ден тимът на Карло Анчелоти продължава да е водач със 72 точки, Жирона е втори с 10 по- малко и играе малко по-късно през днешния ден. Осасуна е 10-ти с 36 пункта. След 2 седмици " белия балет " приема Атлетик Билбао, а Осасуна гостува на Алмерия.

Реал Мадрид сподели по-интересните неща през първото полувреме и справедливо се отдръпна с преднина на почивката. Със сигурност обаче Карло Анчелоти е предизвестил тима си на почивката както поради позволения гол, по този начин и за някои по-невъздържани реакции на Винисиус.

Срещата стартира чудесно за гостите, които откриха точно посредством бразилеца единствено след 4 минути игра. Винисиус съумя да открадне топката от централния бранител Алехандро Катена и по-късно с лекост преодоля вратаря Ерера за 1:0.

Само 3 " по-късно домакините бързо се върнаха в мача и изравниха резултата. Будимир се разписа след безредие в наказателното поле след корнер. Малко по-късно Винисиус още веднъж излезе самичък против вратаря, само че този път не съумя да го предолее.

Атаките продължиха, като в 18 " Серхио Ерера не съумя да направи нищо след засичане от близко на Карвахал, с което изведе още веднъж Реал напред. С това се трансформира в голмайстор номер 6 за сезона.

В 21 " тимът на Карло Анчелоти изиска дузпа поради задържане на Винисиус, само че сигнал не последва. До края на полувремето и двамата вратари се отличиха със спасявания, а 2 " преди края му Винисиус си изкара жълт картон поради репликиране и изсмиване към рефера.

През второто полувреме събитията не се трансформираха, като мадридчани тотално пречупиха противника си. В 61 " се стигна до нов гол, като Лунин прати далечно подаване, което бе продължено с глава от Валверде. Браим Диас се оказа очи в очи с Ерера. Новият национал на Мароко не сбърка и донесе преднина от два гола. След още единствено три минути Винисиус вкара по подобен метод, с което напълно умъртви и дребното конспирация. До края дуелът просто се доиграваше и съвсем нямаше забавни обстановки, като засада анулира гол на Лукас Васкес в 88 ". В добавеното време пък Муньос доближи до подаване в наказателното поле и се възползва, с цел да върне още едно попадение за крайното 2:4. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР