Реал Мадрид продължава да е най-скъпият футболен тим в света!

...
Реал Мадрид продължава да е най-скъпият футболен тим в света!
Коментари Харесай

"Реал" Мадрид и "Манчестър Юнайтед" остават най-скъпите футболни отбори

" Реал " Мадрид продължава да е най-скъпият футболен отбор в света! Въпреки, че " белите " не са триумфирали в Шампионската лига и в Примера дивисион от 2017 година насам, мадридският гранд държи своята лидерска позиция в класацията на Кей Пи Ем Джи.

В нея попадат 32 клуба, които в последните 5 години не са изпадали от топ 50 на ранглистата на УЕФА. Те се правят оценка освен по това какъв брой скъпи футболисти играят в тях. Взима се поради въздействието в обществените мрежи, както и облагата на клуба. Класацията се изготвя година за година за година, като показаните данни са за интервала до 1 януари

Когато се комбинират тези критерии, излиза наяве, че цената на " Реал " Мадрид възлиза на 3,478 милиарда евро. При това " белите " записват повишаване на тази стойност с 8% за 2019 година Това се дължи най-много на сполучливите рекламни контракти на клуба.

Снимка: Reuters

Второто място също е непроменено. Стойността на " Манчестър Юнайтед " е оценена на 3,342 милиарда евро. " Червените дяволи " също повишават впечатляващото число с 4%.

Снимка: Getty Images

" Барселона " изпреварва " Байерн " Мюнхен на третата позиция. Каталунците са съумели да усилят цената си с цели 19,3%. Всъщност за последните 5 години " Барса " е нараснала тази сума с 50%. Днес цената на клуба се прави оценка на 3,193 милиарда евро.

" Байерн " също записва леко повишаване на сумата (6,7%). Така баварците са оценени на 2,878 милиарда евро.

Снимка: Reuters

Следва първенецът в Шампионската лига през 2019 година - " Ливърпул ". Мърсисайдци предстоящо се изкачват в класацията и тимът към този момент коства 2,658 милиарда евро. Покачването на цената е с впечатляващите 26,9%.

Спад означават " Манчестър Сити " (2,606 милиарда евро, повишение с 5,9%) и " Челси " (2,218 милиарда евро, спад с 0,4%).

Клубът, който записва най-голямо повишаване на цената си, е " Галатасарай ". Турският отбор е на 27-а позиция, оценен е на 366 млн. евро, което е повишаване с 48,9% по отношение на предния интервал.

Снимка: Twitter

" Пари Сен Жермен " също може да се похвали със скок на цената от 45,3%. Неймар и компания към този момент са на 9-о място в класацията - 1,911 милиарда евро.

Другият турски гранд " Бешикташ " отстъпва с цели 8 позиции и към този момент е 31-ви. Стойността му е оценена на 310 млн. евро, а спадът е с 19,2%.

От компанията за одит и финансови услуги прецизират, че данните са преди пандемията от ковид, която неизбежно засегна и футболните клубове. През 2021 година сигурно ще забележим забавни разбърквания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР