Реал (Мадрид) приема Барселона в полуфинален мач за Купата на

...
Реал (Мадрид) приема Барселона в полуфинален мач за Купата на
Коментари Харесай

В Мадрид: Реал чака Барса за „Ел Класико“

Реал (Мадрид) приема Барселона в полуфинален мач за Купата на краля. Третото “Ел Класико ” за сезона e през днешния ден на " Сантяго Бернабеу " от 22:00 часа.

Последните две срещи приключиха при резултат 3:1, като двата отбора размениха по една победа. Тази за „ белия балет “ пристигна за състезание, а „ каталунците ” надиграха противника във финала за Суперкупата на Испания.

До тук двата отбора отстраниха по три съперника в шампионата, като против тях не бе по никакъв начин елементарно. Реал победи минимално аматьорския Качерно в първия си дуел, а Барселона се нуждаеше от продължения против различен дилетант – Интерсити. В идващия кръг „ белите “ трябваше да обръщат Виляреал от 0:2 до 3:2 за едно полувреме, а „ синьо-червените “ минаха с 5:0 през Сеута. На четвъртфиналите пък мадридчани победиха градския противник Атлетико след продължения, а каталунците се оправиха минимално 1:0 в постоянното време с Реал Сосиедад. Големият проблем за Барса е неналичието на основни фигури. Това стана ясно през днешния ден, откакто каталунците оповестиха групата си за днешния огромен конфликт.

Очаквано за първия мач от полуфиналите за Купата на Краля на “Бернабеу ” отпадат контузените Роберт Левандовски, Педри и Усман Дембеле. Добрата вест за наставника на Барселона Чави е завръщането в групата на Ансу Фати. В разширения състав за мача на следващия ден попада и юношата на отбора Естанис Педрола, който играе като нападател.

Настроението в Реал е малко по-добри преди утрешния мач. „ Белите “ са съвсем сигурен четвъртфиналист в Шампионска лига, откакто победиха Ливърпул с 5:2 в Англия. През уикенда обаче отборът не съумя да завоюва градското дерби с Атлетико, като даже избегна провалянето с гол в 85-та минута и то с човек повече. Барселона пък бе отстранен от Манчестър Юнайтед в Лига Европа, а в неделя изненадващо отстъпи пред борещия се за избавление Алмерия.

Късно нощес Осасуна взе минимална преднина от един гол против Атлетик (Билбао) в първия полуфинал от шампионата за Купата на краля. Крайното 1:0 обезпечи голът на Абдесамад Езалузи две минути след началото на второто полувреме. Реваншът е на 4-и април на стадион Сан Мамес в Билбао, а в другата полуфинална среща довечера ще се изправят Реал (Мадрид) и Барселона.

Срещата в Памплона минава и за едно от баските дербита, въпреки Осасуна да е в района Навара. Но срещата мина с много нерви, съдията Хесус Хил Мансано подвигна общо шест жълти картона, не зачете и гол на гостите от Билбао.

Срещата сподели много от стойностите на испанския футбол – сила, техника на скорост и хубави офанзиви. Осасуна беше по-добрият тим в огромна част от срещата, само че в 14-ата минута можеше и да изостава в резултата.

Шут на Икер Муниаин от ъгъла на наказателното поле се отклони в крайник на защитник на домакините и направи парабола, с цел да обърка вратаря Серхио Ерера. Той трябваше да постави неимоверни старания, с цел да закове топката на голлинията и да остави 0:0 все още, макар митингите на гостите, че има попадение.

Осасуна взе преднина при една от положителните си благоприятни условия. Топката беше в тяхната половина и под надзор на играчите на Атлетик, само че беше отнета от Аймар Орос, който подаде на Мой Гомес. Гомес продължи към Абдесамад Езалузи. Продуктът на школата на Барселона получи на лявото крило, отстрани един бранител и изстреля топката тъкмо до лявата греда на вратата на Атлетик (Билбао), защитавана през днешния ден от новото изобретение от школата на клуба Хулен Агиресабала.

След гола последователно гостите овладяха на средата на терена и сътвориха две положителни благоприятни условия за гол, които обаче бяха пропуснати от Раул Гарсия и Горка Гурусета.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР