Реал Мадрид преодоля доста тежки моменти, за да спечели с

...
Реал Мадрид преодоля доста тежки моменти, за да спечели с
Коментари Харесай

Вратар отказа Лайпциг при триумф на Реал в Германия

Реал Мадрид преодоля много тежки моменти, с цел да завоюва с 1:0 в гостуването на Република България Лайпциг от осминафиналите на Шампионската лига.


Брилянтен гол на Браим Диас при започване на второто полувреме обезпечи триумфа, а испанците би трябвало да благодарят на вратаря си Андрий Лунин за поредицата от спасявания, които отхвърлиха напористия отбор на домакините.

Домакините изиграха положително първо полувреме, в което не просто съумяха да се опълчват на Реал, само че и можеха да поведат, в случай че бяха измъкнали максимума от няколко положителни офанзиви.

Още във втората минута гол на германците не беше зачетен поради противоречива засада. После и двата отбора имаха положения и борбата на терена беше сериозна, а Лайпциг остави усещането, че е по-настойчивият отбор. В 49-ата минута обаче Реал поведе с помощта на самостоятелната класа на Браим Диас. Диас се измъкна сред двама футболисти, проби и си освободи място за пукотевица, с цел да приключи с параболичен удар с левия крайник - 1:0.

Гостите се дръпнаха обратно и изчакаха натиска на Лайпциг, а домакинът продължаваше да нападна масирано. Постепенно и контраатаките на мадридчани станаха по-сериозни и при една от тях Винисиус удари гредата.

Лунин пък избави още няколко положения, а играчите на домакините нормално не успяваха да вземат точните решения при завършващото отиграване.

В последна сметка Реал Мадрид взе скъпо преимущество преди реванша на " Бернабеу ", който е на 6 март.

Междувременно Манчестър сити победи Копенхаген с 3:1 като посетител. Тимът на Хосеп Гуардиола доминираше тотално в дуела в Дания и стигна до триумфа с голове на Кевин Де Бройне в 10-ата, Бернардо Силва в 45-ата и Фил Фоудън в 90-ата минута.

Копенхаген се разписа в 34-ата минута посредством Магнус Матсон след груба неточност на вратаря на Сити Едерсон. В хода на дуела " жителите " насочиха общо 23 удара. Тимът е в серия от седем следващи победи в шампионата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР