Реал Мадрид постигна ценна победа над Барселона с 2:1 в

...
Реал Мадрид постигна ценна победа над Барселона с 2:1 в
Коментари Харесай

С два гола на Белингам Реал Мадрид обърна Барселона

Реал Мадрид реализира скъпа победа над Барселона с 2:1 в първото класико в Ла Лига за сезона. Двата отбора се срещнаха на олимпийския стадион в Барселона пред 50 112 фенове, а гостите от Мадрид се постановиха след поврат. Двубоят беше пъстър с забавни моменти и пропуски, а Барселона удари и две греди. В воин за Реал се трансформира Джуд Белингам, който беше създател и на двата гола.

Илкай Гюндоган откри още в шестата минута, с което означи и втория най-бърз гол в класико през 21 век. След почивката обаче Реал съумя да реализира зрелищен поврат. Белингам изравни в 68-ата минута с мощен удар отвън наказателното поле. Във втората минута на добавеното време британският халф вкара още един път и донесе триумфа на Реал.

Отборът на Шави Ернандес беше без Роберт Левандовски, който остана на пейката. И без него обаче каталунците играха по-активно преди почивката и имаха повече положения. Освен гола на Гюндоган Барселона сътвори още няколко положения.

През второто полувреме Реал заигра много по-добре и заслужи 3-те точки.

С успеха отборът на Карло Анчелоти излиза на върха в Ла Лига, като има еднакъв брой точки (по 28) с Жирона, само че по-добра голова разлика. Барселона е трети с 24 точки.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР