Реал Мадрид постигна трудна победа срещу Хетафе от 34-ия кръг

...
Реал Мадрид постигна трудна победа срещу Хетафе от 34-ия кръг
Коментари Харесай

Реал е заплашен със служебна загуба от Хетафе

Реал Мадрид реализира сложна победа против Хетафе от 34-ия кръг на испанската Ла Лига, с която се завърна на второто място в класирането, само че може и да загуби 3-те точки по длъжностен път.

„ Кралския клуб “ одобри Хетафе на собствен терен, а единственото попадение означи Асенсио в 70 минута.

Според каталунският вестник „ Спорт “ е позволена официална неточност от страна на Реал, която може да ги лиши от успеха. Става дума за осъществена промяна в 84-ата минута.

Тогава Анчелоти потегли да заменя голмайстора с Алваро Одриозола. Асенсио към този момент бе напуснал границите на терена, когато стана ясно че съотборникът му Едуардо Камавинга е контузен и се наложи треньорският щаб на „ белите “ да направи експресна смяна в проекта.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Според правилото на локалната асоциация: „ Смените влизат в действие, когато резервата влезе на терена. От този миг футболист, който напусне терена, става авариен състезател, а резервата става сегашен състезател и може да стартира да играе. “

Камавинга напусна с болки в лявото коляно, а направените по-късно прегледи са открили, че няма нищо притеснително и съществено. Френският национал ще възобнови тренировки в понеделник и ще е подготвен за реванша от полуфиналите на Шампионска лига против Манчестър Сити в сряда.

„ Той страда от изкълчване на коляното, дребен удар и ще се възвърне доста бързо. Той е постоянен, нищо изключително не е това “, изясни Карло Анчелоти през днешния ден.

 Снимка: БГНЕС/EPA

В игра за Реал се завърнаха Бенжамен Менди и Еден Азар.

Реал към този момент има 71 точки, а третият Атлетико е с 69, само че и мач по-малко.

За Хетафе провалянето бе четвърто следващо като посетител и четвърто в последните пет мача на състава в Ла Лига, като отборът остава в зоната на изпадащите – на 18-о място с 34 точки.

По-рано Виляреал реализира трета победа в последните си четири мача, откакто разруши с 5:1 Атлетик Билбао. Победата закрепи „ жълтата подводница “ на петото място в Ла Лига и остави разликата от четвъртия Реал Сосиедад единствено пет точки, което резервира очакванията за ново присъединяване в Шампионската лига на двукратния полуфиналист в конкуренцията.

Етикети: Ла ЛигаРеалслужебна загубаХетафе
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР