Реал Мадрид постигна трудна, но много важна победа с 3:1

...
Реал Мадрид постигна трудна, но много важна победа с 3:1
Коментари Харесай

Без куп звезди Реал се приближи до Барселона

Реал Мадрид реализира сложна, само че доста значима победа с 3:1 при гостуването на Леганес в отсрочения мач от 16-ия кръг на Първа лига. По този метод „ белия балет “ понижи изоставането от втория Атлетико Мадрид на 7 точки, а пасивът от водача Барселона е 14 точки. Зинедин Зидан не можеше да разчита на доста от главните си играчи, защото някои от тях страдат от травми, а други получиха отмора от французина.

Двубоят стартира кошмарно за Реал Мадрид, който в 6-та минута към този момент изоставаше в резултата след гол на Бустинса. След центриране в наказателното поле на „ кралете “ Кико Касия не се намеси по най-хубавия метод, само че съумя да отрази първия удар на Бустинса. След това при добавката Тео Ернандес не действаше съсредоточено и Бустинса с глава от близко вкара.

Реал Мадрид съумя да изравни резултата в 11-та минута, когато Карим Бензема разигра доста добре с Матео Ковачич. Хърватинът се опита да подаде към Каземиро, само че бразилецът пропусна топката за Лука Ернандес, който с обмислен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Куеяр.

Реал Мадрид реализира цялостен поврат в срещата в 29-та минута след страхотна композиция сред Карим Бензема, Лукас Васкес и Каземиро, която бе приключена от бразилеца, който вкара топката във вратата на Куеяр.

Леганес можеше да изравни резултата в 64-та минута, когато Ел Жар центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Клаудио Бовю надскочи Варан и стреля, само че Кико Касия съумя да избави и да избие в корнер.

Домакините имаха съществени искания за дузпа в 67-та минута за нарушаване на Ковачич против Ел Жар, само че съдията Гонсалес Гонсалес остана безгласен.

Реал Мадрид разигра добре в 82-та минута, когато Бейл комбинира с Иско, който шутира, само че Куеяр избави.

Гарет Бейл насочи доста прекрасен удар от разстояние в 89-та минута, само че Куеяр се намеси и мазета топката, което остана неусетно нито от основния, нито от страничния арбитър.

Съдията Гонсалес Гонсалес свири дузпа за Реал Мадрид в 90-та минута за нарушаване на Диего Рико против Матео Ковачич. Хърватинът направи отличен пробив и двойно подаване с Гарет Бейл, след което излизаше самичък против Куеяр, само че бе съборен в наказателното поле на Леганес от Рико и арбитърът уточни бялата точка, Наказателният удар бе осъществен от Серхио Рамос, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Куеяр.

Реал Мадрид е на трето място в класирането с актив от 48 точки, Атлетико Мадрид е втори с 55 точки, а Барселона е водач с 62, до момента в който Валенсия е четвърти с 46. Леганес е тринадесети с 29 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР