Реал Мадрид постигна изключително ценна победа с 2:1 при гостуването

...
Реал Мадрид постигна изключително ценна победа с 2:1 при гостуването
Коментари Харесай

Реал излъга Байерн на "Алианц Арена" и е на крачка от нов финал в ШЛ


Реал Мадрид реализира извънредно скъпа победа с 2:1 при гостуването си на Байерн Мюнхен в първия полуфинален конфликт посред им в Шампионската лига. По този метод Кралския клуб направи голяма крачка към това да се класира за трета поредна година за финала в шампионата.

Въпреки че през съвсем целия дуел Байерн бе по-активният отбор на „ Алианц Арена “, играчите на Юп Хайнкес направиха прекалено много пропуски пред Кейлор Навас и в последна сметка бяха осъдени от своя противник, който сподели изключителна успеваемост пред гола.

Джошуа Кимих даде преднина на баварците в 28-ата минута, откакто получи отличен извеждаш пас от Хамес Родригес. Бранителят напредна в половината на Реал и опита да центрира в наказателното поле, само че вместо това изпрати топката към вратата, с което изненада Навас и тя влетя в мрежата. В идващите минути домакините продължиха да преобладават, само че пропуски на Рибери ги лишиха от втори гол.

Така, вместо да водят с удобен задатък на почивката, в 44-ата минута Байерн получи гол при една от редките благоприятни условия на Реал. Даниел Карвахал центрира отдясно, топката размина няколко играчи на двата отбора и най-после попадна в Марсело, който без подготовка разстреля Свен Улрих за 1:1. Така приключи и първата част.

Малко след подновяването на играта испанският отбор изненадващо стигна до цялостен поврат. В негов създател се трансформира резервата Марко Асенсио, който бе изведен на чиста позиция от Лукас Васкес. Сериозна роля за гола носи и бранителят на Байерн Рафиня, който позволи сериозна неточност при изнасянето на топката.

До края на мача Байерн се впусна в непрестанни офанзиви в търсене най-малко на изравнителен гол, само че неналичието на шанс и отличните изяви на Кейлор Навас ги лишиха от това. В последна сметка срещата приключи с победа за Реал, който се приближи извънредно покрай следващ край в най-комерсиалния клубен шампионат.

Реваншът е след седмица на „ Сантяго Бернабеу “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР