Реал (Мадрид) победи с 3:2 Наполи като гост в зрелищен

...
Реал (Мадрид) победи с 3:2 Наполи като гост в зрелищен
Коментари Харесай

Реал победи Наполи в резултатен сблъсък и оглави група C в Шампионската лига

 Efbet2023 Horizontal
Реал (Мадрид) победи с 3:2 Наполи като посетител в зрелищен мач от втория кръг в груповата фаза на Шампионска лига. По този метод мадридчани оглавиха група С с два триумфа в първите си две срещи, до момента в който " партенопеите " останаха на втората позиция с 3 точки, допускайки първа загуба в шампионата. 

Домакините поведоха в 19-ата минута с гол на Лео Остигор, който се разписа с глава след корнер и неубедителна интервенция на вратаря Кепа Арисабалага. Отговорът на Реал не закъсня, а " кралският клуб " обърна в границите на 7 минути. Винисиус Жуниор изравни в 27-ата минута след груба неточност в отбраната на Наполи и подаване на Джуд Белингам. В 34-ата минута самият Белингам вкара второ попадение за испанците. 

В началото на втората част " небесносините " изравниха с гол на Пьотр Желински в 54-ата минута, само че след това Реал въпреки всичко съумя да стигне до успеха. Това стана факт в 78-ата минута, когато Федерико Валверде стреля мощно отдалеко, топката се отби в гредата, рикошира във вратаря на домакините Алекс Мерет и влетя в мрежата за крайното 2:3.

По същото време в група А Манчестър (Юнайтед) позволи втора загуба и усложни задачата си в шампионата. На своя стадион " Олд трафорд " " алените дяволи " отстъпиха с 2:3 против Галатасарай.

Рамус Хьойлунд откри в 17-ата минута, а единствено шест по-късно Уилфред Заха изравни. След почивката друго попадение на Хьойлунд беше анулирано поради засада. В 67-ата минута датчанинът въпреки всичко се разписа за повторно. Само четири минути по-късно обаче Керем Актюркоглу изравни за гостите.В 78-ата минута Мауро Икарди изпусна дузпа, само че пък осъществя друго попадение в 81-ата минута и донесе успеха на Галатасарай.

По този метод турският гранд е втори в таблицата с 4 точки - с 2 по-малко от водача Байерн (Мюнхен), който надделя мъчно Копенхаген с 2:1 като посетител. От своя страна Манчестър (Юнайтед) записа втора поредна загуба в групата и остава на последното 4-то място без точки в актива си досега. 

В група B тимът на Ланс изненадващо се наложи с 2:1 при семейството си на Арсенал. Така французите излязоха преди всичко в подреждането с актив от 4 пункта, до момента в който отборът на Микел Артета е втори с 3. 

" Артилеристите " поведоха с гол на Габриел Жезус в 14-ата минута. Адриен Томасон изравни в 25-ата, а Елие Уахи донесе успеха на домакините в 69-ата минута. Лошите вести за гостите включваха и травма на Букайо Сака, който бе заменен още през първото полувреме.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР