Реал Мадрид победи с 2:0 в гостуването си на Атлетик

...
Реал Мадрид победи с 2:0 в гостуването си на Атлетик
Коментари Харесай

Реал спечели в Билбао, Бензема изравни Раул

Реал Мадрид победи с 2:0 в гостуването си на Атлетик Билбао в 18-я кръг на Ла Лига. Така Белия балет резервира разликата от три точки до водача. Барса е на върха с 44 точки, Кралския клуб е втори с 41, с три по-малко трети е Реал Сосиедад. Атлетик Билбао е на осмо място с 26 точки и без победа към този момент в четири срещи.

Карло Анчелоти остави на пейката Лука Модрич и Тони Кроос и да пусне в средата на терена Дани Себайос и Едуардо Камавинга. И точно Себайос беше в основата на офанзивата за 0:1 в 24-ата минута. Той стартира офанзива, предходна през Федерико Валверде и Марко Асенсио, с цел да стигне топката до Карим Бензема. А той с воле с левия крайник направи 0:1. Голът е под номер 12 за него този сезон и общо 222 в Ла Лига. Така той изравни Раул Гонсален като втори най-резултатен състезател за отбора в шампионата. Недостижим на върха е Кристиано Роналдо.

След почивката Асенсио, Винисиус Жуниор и Феде Валверде пропуснаха съществени шансове да усилят преднината на Реал. Атлетик Билбао обаче също имаше положения за гол. Нико Уилямс имаше отлична опция да изравни в 69-ата минута, когато отбраната му подари топката на 10 метра от голлинията, само че той пропусна. Минути по-късно попадение на брат му Иняки беше анулирано поради засада.

Реал си обезпечи трите точки в последната минута. Разписа се Тони Кроос, влезнал в игра пет минути по-рано. Той получи топката от бразилеца Родриго и с невисок удар по земята я прати в мрежата.

Иначе Барселона записа не доста убеден триумф над Хетафе с 1:0. Тимът на Шави беше без осъдените Роберт Левандовски и Феран Торес. Единствения гол вкара Педри в 35-ата минута след пас на Рафиня. И 16-и следващ мач с гол за каталунците.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР