Реал Мадрид победи Хетафе с 2:0 като гост в отложен

...
Реал Мадрид победи Хетафе с 2:0 като гост в отложен
Коментари Харесай

Реал мина през Хетафе и се върна на върха

Реал Мадрид победи Хетафе с 2:0 като посетител в отсрочен мач от Ла Лига. Така Кралския клуб се върна на върха на класирането. Отборът на Карло Анчелоти има 57 точки, две повече от Жирона. С по 47 са и Барселона. Хетафе остава десети с 29 точки.

Реал натисна още от началото и в 15-ата минута разумно поведе. Лукас Васкес проби отдясно и центрира, а Хоселу с глава заби топката в мрежата за 0:1. До почивката Белия балет имаше още няколко благоприятни условия за втори гол, само че не ги оползотвори.

През първото полувреме Хетафе даже нямаше прецизен удар. Но в 52-ата минута беше покрай равнене. Мейсън Грийнууд стреля от далечна отдалеченост, само че топката се отби от гредата. В 56-ата минута обаче Хоселу се разписа за повторно. Белингам откри Менди отляво, той пусна за Винисиус, който пък изведе Хоселу и испанецът осъществя.

След това Кралския клуб имаше още няколко благоприятни условия за трети гол. Валверде и Винисиус бяха най-близко до попадение, само че пропуснаха. Хоселу също имаше късмет за хеттрик, само че не се възползва.

В 73-ата минута Хетафе имаше отличен късмет да понижи пасива си. Луис Мийя лиши топката от Камавинга и изведе Борха Майорал. Той стреля и уцели гредата, а след Мийя прати добавката над гредата.

Единственият проблем за Анчелоти беше контузията на Рюдигер. Защитникът беше заменен наложително на полувремето. Реал пък. Последният подобен случай е от 2019 година против Жирона – проваляне с 1:2.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР