Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 в 250-то издание на

...
Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 в 250-то издание на
Коментари Харесай

Реал Мадрид спечели Ел Класико срещу колеблив Барселона

Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 в 250-то издание на Ел Класико. Карим Бензема откри резултата в 12-та минута. Федерико Валверде удвои преднината на " кралския клуб " в 35-та минута. Феран Торес осъществя за каталунците в 83-та минута. В края на мача Родриго вкара от дузпа и постави точка на разногласието.

Първият прецизен удар бе в сметката на Барселона, в 5-та минута, когато Рафиня съумя да залъже бранител с финт и да стреля. Изстрелът бе от над 20 метра и мина малко над горната греда. Само две минути по-късно и Реал Мадрид заплаши съществено вратата на каталунците, Винисуис стреля, а рикошет направи топката доста рискова и въпреки всичко тя излезе, тупкайки на сантиметри от гредата.

Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид завоюва Ел Класико против неуверен Барселона
Страхотен късмет за Реал Мадрид в 12-та минута! Винисуис Жуниор получи топка по фланга, а той съумя доста добре да напредне до наказателното поле на Барселона. Бразилецът остана очи в очи с вратаря Тер Стеген, само че стража на Барселона избави удара му. Топката обаче попадна право в краката на Карим Бензема, който се намираше на вярното място в вярното време и прати топката във вратата на гостите - 1:0.

Барселона не съумява да изнесе топката, чак в 23-та минута дадоха някакъв отговор на играта на " белите " и полученото попадение. Рафиня опита рисково центриране, а топката тупна към втора греда, само че там нямаше футболист на гостите. Барселона пое надзор над топката, а сякаш Реал Мадрид се прибра по-дълбоко в половината си.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид завоюва Ел Класико против неуверен Барселона
Пред Левандовски се откри извънредно добра опция да осъществя в 25-та минута, само че полякът прати топката надалеч над вратата, макар че бе единствено на сантиметри от голлинията. Левандовски опита да засече остро подаване на втора греда, само че не съумя да откри топката добре, а тя прелетя високо над вратата. Останаха подозрения и за засада. В 27-та минута Барселона потвърди, че пробуди след гола, който получи. Сержи Роберто проби добре по фланга и центрира на първа греда, където Дембеле опита да стреля с глава, само че още веднъж топката прелетя над вратата.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид завоюва Ел Класико против неуверен Барселона
Голяма неточност на Ерик Гарсия даде нов късмет за Реал Мадрид. Карвахал се възползва от слабата игра в отбрана и откри Винисуис Жуниор в центъра на терена, а той съумя да повлече няколко индивида от защитата на Барселона със себе си, а по-късно се обърна и подаде към Федерико Валверде, който беше безусловно самичък на границата на наказателното поле. Валверде изпрати доста компактен и мощен удар по земята, а Тер Стеген съвсем стигна до топката, само че не съумя да се намеси - 2:0.

Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид завоюва Ел Класико против неуверен Барселона
Още един добър късмет за Левандовски, в 43-та минута Балде центрира топката към наказателното поле на " лос бланкос ", а топката стигна до Серхио Бускетс, който съумя да я подаде с глава към Левандовски. Полякът беше съществено натиснат и не съумя да насочи задоволително добър удар към вратата на Андрий Лунин.

Изненадващо, Шави не промени нищо в състава си, при началото на второто полувреме. Много мощно начало на втората част за Реал Мадрид, а Карим Бензема даже съумя да се разпише още веднъж във 51-та минута, само че насладата му бе къса, защото съдията и ВАР се намесиха - засада, а гол няма.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид завоюва Ел Класико против неуверен Барселона
Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, погледна към промените в 60-та минута, на терена се появиха Феран Торес, Жорди Алба и Гави, а на скамейката седнаха Рафиня, Балде и Серхио Бускетс.

В 64-та минута Бензема откри ужасно Винисуис Жуниор в наказателното поле на каталунците, Тер Стеген обаче стигна до първи топката и съумя да се намеси ужасно. Останаха подозрения и за засада. И от фаул Барселона не съумя да направи нещо по-интересно. Каталунците получиха късмет да изпълнят от добра позиция, а Левандовски изпрати топката в стената, а минутка по-късно Левандовски получи добър пас в наказателното поле, той финтира Милитао, а по-късно бе съборен от върхлитащия Дани Карвахал. Последваха съществени искания от отбора на гостите за дузпа, само че съдията не отсъди такава.

Ансу Фати не бе надалеч от задачата, когато в 78-та минута опита шанса си от границата на наказателното, само че топката мина около гредата.

Блестящ Ансу Фати проби по фланга и навлезе в наказателното поле на " белите ". Той подаде остро в наказателното, където Левандовски пропусна топката, само че тя стигна до Феран Торес на втора греда, а той изпрати кълбото в мрежата на опразнената врата в 83-та минута.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид завоюва Ел Класико против неуверен Барселона
Каталунците се разиграха, а в 87-та минута имаха още един необикновен късмет за отбелязване на гол. След центриране и безредие в наказателното поле на Реал Мадрид, Ансу Фати плонжира, с цел да стигне до топката с глава. Ударът му обаче тупна няколко пъти и излезе около гредата, Лунин не съумя да стигне до нея, само че шансът избави домакините.

В 89-та минута Реал Мадрид сътвори страхотна контраофанзива, а Родриго бе съборен в наказателното поле на каталунците, само че ВАР и съдията в началото не се намесиха. Секунди по-късно обаче, Хосе Мария Санчес даде сигнал играта да бъде спряна. Главният арбитър самичък отиде да прегледа обстановката и отсъди дузпа. Именно Родриго застана зад топката и стреля от бялата точка. Последва страховит изстрел, никакъв късмет за тер Стеген и 3:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР